Törlik az X-integrációt a Nintendo Switch-ről

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 9.
  • Biznisz
Link másolása
Júniusban élesedik a frissítés, amelyet követően már nem tudnak a konzoltulajok közvetlenül megosztani tartalmakat a közösségi oldalon. A dolog mögött a platform API-költsége állhat

A Nintendo június 10-én törli az Elon Musk által birtokol közösségi oldalra való közvetlen megosztás lehetőségét a Nintendo Switch konzolokról. Bár a döntés furcsának hathat, valójában a Nintendo utolsóként lépte meg ezt a három nagy platformtulajdonos közül. Elsőként a Microsoft, majd a Sony törölte az X-integrációt a konzoljaikból.

A dolog mögött az állhat, hogy az X az API használatáért havonta 40.000 dollárt számláz a cégeknek, ami úgy látszik, hogy a Nintendo számára volt a legtovább vállalható költség. Ugyan a hivatalos bejelentésben nem részletezték az lépés mögötti okokat, tekintettel arra, hogy a Microsoft és a Sony is ugyan ezért lépte meg a törlést, nagyon is valószínű, hogy a Nintendot is hasonló okok vezették rá a döntésre.

A korábban Twitterként funkcionáló közösségi oldal számos hullámvölgyön van már túl azóta, hogy Elon Musk felvásárolta azt. Bár régen sem a megosztott multimédia tartalmak képezték a platform gerincét, úgy látszik, hogy ezek egyre jobban visszaszorulnak így, legalábbis ami a videójátékos tartalmakat érinti.

2.
2.
DragonBleacPiece
#1: valahol kinyírod a főbosst és csinálsz egy screenshotot róla és azt elküldhetted twitterre 1 gombnyomással a konzolról
1.
1.
Doomsayer
Hát, ha eltekintünk attól az időtől, amikor már javában játszottam, de még nem volt internet és csak a netes korszakot nézzük; akkor sem osztottam meg életemben sem semmilyen játékkal kapcsolatos dolgot, pláne nem twitteren. Tehát gondolom személyes problémám, de én azt sem tudom, hogy ezek a funkciók minek kerültek be a konzolokba. Kiírja, hogy megölt egy katonát a COD-ban? Vagy hogy átugrott egy szakadékot a Tomb Raider-ben? Vagy hogy sikerült a tutorial?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...