Ezzel az adapterrel válik PC-s VR headsetté a PS VR2

  • Írta: szlav
  • 2024. június 3.
  • Hardver
Link másolása
A Sony bemutatta a PlayStation VR2 PC-s adapterét, melynek segítségével a Steamen megvásárolt játékainkat is szabadon játszhatjuk majd az addig csak PS5-tel működő headsettel.

Már az év elején felröppent a pletyka, miszerint a Sony egy olyan kiegészítő eszközön dolgozik, amely segítségével PC-kompatibilissé válhat a PlayStation VR2. Nos, ma a PlayStation Blogon hivatalosan is lerántották a leplet a szimplán csak PlayStation VR2 PC adapter névre hallgató dobozkáról, amely segítségével augusztustól a steames könyvtárunkat is játszhatjuk majd a Sony headsetjén, éppen úgy, mintha a Valve szemüvegét használnánk.

A várhatóan 59,99 eurós áron érkező kiegészítő a bemutatkozó leírás szerint többezer PC-s VR-játék futtatására lesz így képes, beleértve az olyan örökzöld kedvenceket is, mint a Half-life: Alyx, a Fallout 4 VR vagy a War Thunder. Az összeszerelés sem tűnik egy ördöngösségnek, csupán a számítógépünkre, a PS VR2-re, az adapterre, illetve egy külön megvásárolt DisplayPort 1.4 kábelre lesz szükségünk. Ezek után a Steamen le kell töltenünk a PlayStation VR2 Appot, illetve a SteamVR applikációt, majd a hagyományos setup után mehet is a játék. A blogban megemlítik, hogy a PS VR2 néhány olyan funkciója, mint a szemkövetés, a headset feedback, az adaptív ravaszok vagy a haptikus rezgés nem minden PC-s játékban lesznek támogatottak.

Természetesen a megfelelő élmény érdekében szükségünk lesz egy kellően erős számítógépre is. A minimum követelményeket a következőkben határozta meg a Sony:

  • OS: Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
  • CPU: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (Zen 2 architetúra vagy újabb)
  • RAM: 8GB vagy több
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 vagy újabb (Turing architektúra vagy újabb) / NVIDIA RTX széria / AMD Radeon RX 5500XT vagy újabb / AMD Radeon RX 6500XT vagy újabb. A legjobb teljesítményért NVIDIA GeFOrce RTX 3060-at, AMD Radeon RX 6600XT-t vagy ezeknél újabb grafikus kártyát ajánlanak.
  • DisplayPort: DisplayPort 1.4
  • USB: közvetlen USB kapcsolat
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0 vagy újabb

A PlayStation VR2 PC adapter augusztus 7-től kerül a boltok polcaira.

6.
6.
delphijos
#2: Tényleg hihetetlen hogy milyen magabiztosan és sommásan tudsz kijelenteni dolgokat amikről lövésed nincs, és saját bevallásod szerint nem is érdekel. És utana benyögöd hogy a "vr használók mondják". Élképesztő. Amúgy meg persze, mindennél van jobb, de az annyival drágább is. Mondjuk egy HTC Vive Pro a duplája a PSVR-nek. Szóval ha valami nem a legjobb akkor "szar" , ha meg az akkor "kinek kell ez ennyért". ;)
5.
5.
crytek
#4: Én semmivel a pc-n vr-t használok írják mindenfelé ők meg azért csak tudják a miértet. Pedig ez a quest3 a top pc vr-ben sincs első helyen mint ajánlott cucc szóval csak jelent valamit :)

De részemről oly mindegy ki melyiket veszi meg miért a sok ezer vr címből kb lenne max 10 amit esetleg tolnék... szóval ez is olyan haszontalan jószág számomra mint a nintendo switch amin 2 db cím van.
4.
4.
Grabowsky30+
#2: Ezt a mivel indokolod? Technikailag ez egy elég jó cucc (fresnel lencse, oled kijelző)! Ennél csak a primax és a htc vive pro ami papíron többet ígér (tech paraméterei jobbak), de azok közel 3x annyiba kerülnek. Az már más kérdés, hogy mivel szeretnéd használni, sajnos a pcvr elég halott ügy, ha nem szimulátorozni akarsz, akkor nagyon kevés a tartalom. Szóval összességében ez akár még be is jöhet pc-n a sonynak, nyilván quest2-3 egy nehezen megkerülhető eszköz minden tekintetben, de azért ez az airlinkes illetve type-c-s csatlakozás a pc-re nem a legütősebb, nem mondanám rossznak, de 120hz alatt már nem az igazi, wifi-s átvitel meg már sokkal kevesebb képkockánál is elvérzik. De nyilván ezekkel mind tisztában vagy hiszen olyan magabiztossággal böfögöd a vr-os cikkek alá a baromságaidat!
3.
3.
csongor1996
2.
2.
crytek
Egyszerűen nem látom a lelki szememim előtt azt a vásárlot aki pcn akar VR-ezni és ezt a szart veszi a célra
1.
1.
Grabowsky30+
Kíváncsian várom a teszteket! Meg, hogy milyen irányban mozdítja a psvr2 árát (új/használt piacon is)!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...