Hibás döntések vezettek a Life By You elkaszálásához

  • Írta: pandaril
  • 2024. július 29.
  • Biznisz
Link másolása
A Paradox Interactive vezérigazgatója az év közepi jelentésében fejtette ki a játék lelövésének körülményeit, és bár a második negyedév gyenge volt a cég számára, még mindig profitálnak a korábbi játékaikból.

Nagyon sokan epekedve várták a Life By You-t már az első bejelentéstől kezdve, hisz egy lehetséges alternatívát, sőt kihívót láttak az EA The Sims sorozata számára. Aztán jött az első csúszás, aztán a második és harmadik, majd végül a Paradox Interactive úgy döntött, hogy elkaszálja a projektet és bezárják a fejlesztőstúdiót.

Most a Paradox vezérigazgatója, Fredrik Wester egy jelentésben fejtette ki, hogy mi állt a játék halála mögött. Az, hogy a fejlesztők nem tudták elkészíteni a játékot határidőre, és a tervezett megjelenés előtti állapot egyszerűen nem felelt meg kiadó elvárásainak, csak az utolsó csepp volt a pohárban. A probléma sokkal mélyebben gyökerezett, és a Paradox egészét átjárta. Wester szerint számos hibás döntést hoztak több projekt esetében, így igen komoly anyagi veszteség érte őket. A második negyedévben a cég operatív bevétele az előző évihez képest 90%-os visszaesést mutatott.

Nem kell még temetni a kiadót, mivel a nagyjából 17.5 millió eurós fejlesztési költségek mellett is a végén pozitívan zárták az időszakot, viszont ez az "alap játékaiknak" volt köszönhető, mint a Stellaris, a Victoria 3 vagy az Europa Universalis IV, amelyek mindegyikéhez jelentek meg DLC-k és kiegészítők. Hogy elkerüljék a Life By You-hoz hasonló fiaskókat, Wester elárulta, hogy óvatosabban vágnak bele új dolgokba, 2021 óta nem is indítottak olyan nagy projektet, mint az életszimulátor játékuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...