Silent Hill 2 Remake - a zenék is változáson estek át

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Akira Yamaoka, a franchise zseniális zeneszerzője közösségi média oldalára tett ki egy pár soros posztot, amiben kiderül, újrakomponálta a Silent Hill 2 eredeti zenéit, sőt még újakat is készített melléjük.

Több eddig bemutatott előzetes és videóanyag után elmondható, a Bloober Team csapatának remake-je ígéretesnek néz ki, már jóformán csak az októberi megjelenést kell megvárni, hogy saját magunk is meggyőződhessünk róla, méltó módon újították-e fel minden idők egyik legmeghatározóbb horror-játékát. A Silent Hill 2 többek között a köd effekt ügyes használata miatt még mai szemmel nézve se egy csúnya játék, annak idején pedig egyenesen elvarázsolta a nagyérdeműt a játék közbeni grafikájával és a CGI átvezetőivel. A sztori és a kiváló horror elemekkel operáló játékmenet mellett nem túlzás azt mondani, a Silent Hill 2 instrumentális OST-je ott van a valaha készült legjobb videójáték zenék közt.

Akira Yamaoka, aki a franchise többi részének muzsikájáért is felelt, X-oldalán posztolt arról, hogy a Silent Hill 2 Remake-hez újrakomponálta a zeneszámokat, sőt, teljesen újakat is készített a meglévők mellé. Úgy érzi az elmúlt 25 évben sokat fejlődött a látásmódja, és máshogy közelíti meg a zenéket mint hajdanán. A remake OST-je kiválóan tükrözi majd a benne is lezajló változásokat, és ez a munkája elmondása szerint élete egyik legnagyobb kihívása volt.

A Silent Hill 2 remake-je október 8-án érkezik majd PlayStation 5-re és PC-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...