Clair Obscur: Expedition 33 - megérkezett az első játékmenet-bemutató

  • Írta: osan
  • 2024. augusztus 28.
  • Videó
Link másolása
A körökre osztott RPG végre megkapta az első játékmenet-bemutatóját, így 6 percen keresztül csodálhatjuk, hogy mi is vár majd ránk a Clair Obscure világában. Érdemes ránézni!

A Summer Game Fest során jelentették be a 33-as expedíció kalandját, melyben egy kilátástalan helyzet és a sötét, mégis csodás világ vár ránk, miközben egy, a valóságot a saját akarata szerint formáló lény megállításán ügyködünk.

A játékmeneten kívül egyúttal egy titokzatos régióba is beleshetünk, Flying Waters-be, ahol Gustave és Lune keresik majd eltűnt társukat, Maelle-t.

Ugyan körökre osztott szerepjátékról van szó, de bőven akad majd a kalandban valósidejű elem is.  Pontosan nem tudni mikor, de valamikor 2025-ben várható a Clair Obscur: Expedition 33 PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re is.

5.
5.
IgazságotFráternek
Ha az általános hack&Slash vagy fedezékrendszeres kaszabolás, lövöldözésnek lenne súlya és fejlődött volna a fizikája a technológia előrevetített üteme szerint és a körökre osztással valami átélhetőbb élménytől fosztanának meg, azt mondanám nem tudja kiváltani az élményeket.
De ezen belül is van akik profibban és kevésbé profin oldják meg.
A jobb rendszerekben egy-egy felépített kör akkorákat tud szólni hogy még bele is lehet remegni. Főleg ha egy blöffre alapozod és a következő kört már nem bírnád HP-val és mégis a tétek ellenére is nyered. Sok epikus pillanatot ad a spec varázslatokkal, véletlenszerűségekkel.

Ezt nem tudom biztsan jó lesz-e, de jól néz ki!
4.
4.
Robilluma
A nyári Xbox Showcase-en is megmutatták magukat, már akkor is egyértelmű volt, hogy körökre osztott...
Amúgy érdeklődést tekintve, a nézők körében top3 volt a Showcase-en. Nem véletlenül.
Eléggé innovatív ez a tps, körökre osztott, reaktív dodge és parry rendszerrel ellátott játékmenet. Maga a játék is gyönyörű.
A fejlesztők írták, hogy egyedi fejlesztési rendszer lesz (grappling hook, kötelek, stb), amikkel titkos helyeket, teljes területeket lehet majd felfedezni, ahol korábbi expedíciók elhasaltak. Vertikálisan nagyon nyitott lesz a pálya. És a harcokban mi és az ellenfelek is komoly buff, debuff lehetőségek tárházával élhetünk majd a környezetből is adódóan.
Nekem ez a víz alatti, a fizikát jól megkavaró világ is tetszik.
Jöhet :D
3.
3.
Perseus84
Ha hülyék vagytok hozzá ott a többi 1001+ más RPG
2.
2.
Krumplistarkedli
Hogy a penészes almakompót egye meg azt aki kitalálta a körökre osztott játékmenet fajtát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...