Reagáltak a Palworld készítői a perrel kapcsolatban

Link másolása
Csupán pár óra telt el a Nintendo és a Pokémon bejelentése óta, a Pocketpair máris reagált az ellenük benyújtott szabadalmakkal kapcsolatos perre, és megkezdték az ügy felgöngyölítését.

Szeptember 18-án a The Pokémon Company és a Nintendo közösen adták be keresetüket a Palworld készítői ellen, a japán cégóriások úgy gondolják, a Pocketpair több általuk jegyzett szabadalmat is megsértett. Az ügy pikantériája, hogy a zsebszörnyes franchise-ra hajazó videójáték 8 hónapja zavartalanul éli világát, hatalmas sikereket és pénzt hozva a készítőinek, így felmerül a kérdés: Miért csak ennyi idő után tették meg a szükségesnek vélt lépéseket?

A felmerült ügy kapcsán hamar megszólaltak a Pocketpair-től is, miszerint megkapták a perrel kapcsolatos értesítést, és megteszik a szükséges jogi lépéseket, továbbá próbálják kideríteni mire irányulnak a felmerülő vádak. Jelen pillanatban fogalmuk sincs mire vonatkoznak a szabadalommal kapcsolatos problémák, nincs tudomásuk róla, hogy bármit is jogtalanul használnának, ráadásul ezzel kapcsolatos részelteket se kaptak a periratok mellé.

Pár hónappal ezelőtt amikor a Gamefile Takuro Mizobe-ét, a Palworld készítőjét kérdezte a dologgal kapcsolatban, Mizobe úgy felelt: "Az ég világon semmit ... A Nintendo és a Pokémon Company nem mondtak nekik semmit.". Most azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy sajnálatosnak tartja az esetet, mert emiatt jelentős mennyiségű időt kell tölteniük olyan dolgokkal, amik nem a játékfejlesztéssel kapcsolatosak. De szeretnék biztosítani a rajongókat, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az indie fejlesztők továbbra is megvalósíthassák a kreatív ötleteiket, és elnézést kérnek mindazoktól akiket kellemetlenül érintettek a perrel kapcsolatos hírek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...