Sony: néha be kell vállalnunk rizikós üzleteket

  • Írta: InGen
  • 2010. június 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony szerint nagy kockázat volt bevállalni az ICO-t, s nem is térült meg anyagilag. Szerencsére a Heavy Rain a kritikusok elismerése mellé még jól is fogy.
"Ez a platform tulajdonosának egyik szerepe." - mondja Mark Howsen, a Sony UK értékesítési igazgatója. "Ki kell tolnunk a határokat, és a népszerű franchise-okat is kell próbálnunk különböző variációkban."


A legutóbbi nagy kockázatvállalásuk a Quantic Dream-féle Heavy Rain volt, ami amellett, hogy hatalmas sikert aratott a kritikusok körében, még az eladások tekintetében is jól teljesített. Korábban azonban a pénzt tekintve már nem járt ilyen jól a Sony, legalábbis ha az ICO-t nézzük.

"A Sonynak van egy kis történelme ezzel kapcsolatban. Az ICO egy remek példája annak, amikor a kritikusok odáig vannak egy játékért, de ennek ellenére az első héten csak háromszámjegyű eladásokat tudtunk produkálni, és összesen kb. 50 ezer darab ment el belőle." -folytatta Mark Howsen.


"Egyszerűen hihetetlen volt. Az újságírók csak bután néztek maguk elé, nem értették. Felhívtak, hogy mi a helyzet, s teljesen le voltak lombozva. Annyi pozitív kritika érkezett a játékra, s mégsem fogta meg a tömeget. Mint platformtulajdonos, nekünk be kell fektetnünk hasonló új címekbe. Habár az ICO nem érte meg anyagilag, de még most, évekkel később is a világ egyik legjobb játékaként tartják számon, s a PS2 legnagyobb sztárjai között van a helye. A folytatás [Shadow of the Colossus] már jobban teljesített a pénztáraknál" - fejezte be Howsen.

Nos, dicséretes, hogy a fantasztikus, de gyengén teljesítő ICO után még be merték vállalni a Shadow of the Colossust, de tényleg a valaha készült legjobb játékok között a helye mindkettőnek a Gamekapocs mércéjén is. A harmadik "folytatás" pedig már készül, bár a The Last Guardian valószínűleg csak jövőre jelenik meg.
8.
8.
Exinor
#5: Min a 3 játék egy mesteri elme fejéből pattant ki.

Fumito Ueda
7.
7.
InGen
jah, csak lazán van közük egymáshoz, egykét utalás a világból, meg pár design-elem
6.
6.
Batri
#5: mind3 játék Ueda mesternek köszönhető.
5.
5.
thelegendary
Nekem csak a Shadow of the colossus volt meg....

Akkor ez a 3 game egymásra épül??
4.
4.
Brundle
Én 1 hete vagyok Demons souls tulajdonos! :) Tényleg nem sokat beszélnek róla,pedig nagyon jó..De lehet Japánban jól ment..
3.
3.
HomoLudens
Ez azért van mert annyira bénén nyomják az értékesítést hgy az vicc, keveset reklámoznak kevés hírt adnak ki a játékról pedig így nincs felpiszkálva a hangulat pedig az ICQ és a Shadow of the Colossus is nagyon jó game.



de ugyan ez ment a Demon's Souls-al kevés reklám kevés infó és évekbe tellik mire ide ér, erre több helyen év RPG i között emlegetik. Vagy hogy miért nem adják ki a Yakuza 3 EU-ban csak évek után???

2.
2.
Motig
ez a 2 cím miat(meg még pár game miat) ésdemes a mainapig ps2őt veni és szerintem a TLG miat lesz érdemes ps3mat veni(m,eg akkor ha lejebb megy az ára)
1.
1.
bencsizy
The Last Guardian nagyon várós játék, remélem lesz vmi GOW féle Trilogy Edition! :)

És jó, h próbálkoznak a Sonynál! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...