Lenovo LaVie Mini - a Nintendo Switch nyomában

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 11.
  • Hardver
Link másolása
A Lenovo az idei CES apropóján villantotta meg az egyelőre csak prototípus formájában létező LaVie Minit, amely a Nintendo Switchére gyanúsan emlékeztető formatervvel készül megszólítani a játékosokat.

Újabb gyártónak tetszett meg a Nintendo Switch formaterve, ezúttal a Lenovo villantotta meg a LaVie Minit, amely kísértetiesen emlékeztet a kiotóiak konzoljára - sőt hasonló funkciókkal is bír.

Az idei Consumer Electronics Show apropóján bemutatott gép lelke egy érintőképernyős egység, amely a két oldalán egy-egy lecsatolható kontrollerrel érkezik; ebben az állapotában értelemszerűen kézikonzolként funkcionál, de amúgy dokkolhatjuk is, ha tévén szeretnénk játszani.

Extra a Switchhez képest, hogy egy billentyűzet és egy trackpadet helyettesítő érzékelő is megbújik a kijelző mögött, ezekkel laptopként használhatjuk a LaVie Minit. A képernyő egyébként 8 hüvelykes, és 1920x1200 pixelt vonultat fel, a motorháztető alatt pedig egy 256 GB-os SSD, egy tizenegyedik generációs Intel Core i7-proci (Iris Xe GPU-val), valamint 16 GB RAM kapott helyet. 

Arról persze nem esett szó, hogy a LaVie Mini mikor kerülhet boltokba, már ha piacra dobják egyáltalán: a CES-en kiállított masina mindössze egy prototípus, és könnyen lehet, hogy sosem éri meg a formális premiert. Tavaly az Alienware is bemutatott egy hasonló eszközt, és arra is hasonló sors várt.

3.
3.
Szerintem a Switch-et még mindig a játékok adják el és nem az a megoldás, amivel készült, de mindegy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...