Túl a 15 millió eladáson a Palworld

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 22.
  • Biznisz
Link másolása
A Steamen értékesített példányokon felül 10 millió játékos számol az Xbox-os tábor, így Pocketpair szerint egy 25 milliós közösség alakult ki nagyjából egy hónap alatt.

A Palworld egyértelműen az év slágerjáték. Villámgyorsan lett a világ egyik legnépszerűbb játéka, a SteamDB adatai szerint a csúcs egyidejű játékosszám 2.101.867 volt, és magukat a fejlesztők is elismerték, hogy egyáltalán nem számítottak ilyen mértékű durranásra. A játékostábor azóta lassan-lassan csak tizede lesz az egykori csúcsértéknek, bár ez még mindig több százezer egyidejű játékost jelent, csak a Steamen.

Ahogy arra Sarah Bond is többször kitért a múltheti Xbox Podcast során, hogy a Palworld sikere egyrészt az Xbox sikere is, hisz a játék a megjelenés napjától elérhető a Game Pass keretein belül, még ha az Xbox-os verzió egy kicsit le is van maradva a Steamestől. Viszont a Pocketpair is tisztában van azzal, hogy a Game Pass mekkora mértékben járult hozzá a Palworld teljesítményéhez, ezért is emelték ki külön a legújabb posztjukban, hogy a 25 milliós játékostáborukból 10 millióan Xbox-osok. Hogy ők fizető játékosok, vagy a Game Passen keresztül játszanak a Palworlddel, nem derül ki a posztból.

 

Kérdés persze, hogy innen hova tovább. A Palworld Steames értékelése jelenleg "Nagyon pozitív", ugyanakkor a korai hozzáférésű játék munkálatait nagyban hátráltatja az emberhiány. Akárhogy is, egy hónap alatt elérni ilyen sikereket, igazán kiemelkedő teljesítmény.

6.
6.
Ooorky
Tipikus twitchbait játék, megvették, jól jártak vele a készítők ofc., de bele is állt a földbe mert tartalom 0.

https://steamcharts.com/app/1623730#1m
4.
4.
TrishtanAG
#3: Dehogynem tripla AAA, mindenben az. Ellenben csak digitálisan jelent meg, ezért adták olcsóbban.
3.
3.
Sakee
#1: 50 eurós ,nem AAA játék.
2.
2.
Doomsayer
#1: Nem tűnik el az AAA kategória. Ha meg eltűnne azzal az egész gaming eltűnne. De azt hinni, hogy majd eltűnnek az értelmes játékok és csak az ilyen elfuserált ingyenes multis gagyik maradnak, az nettó tévedés.
1.
1.
Low Noise
Alan Wake 2 meg 1,3 millió, nem csaoda ha eltűnik az AAA kategória :-(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...