A Riot szerint nem öli meg a PC-ket az új LoL anti-cheat

  • Írta: aronsz
  • 2024. május 4.
  • Hír
Link másolása
Pár napja érkezett egy League of Legends frissítés, ami egy új anti-cheat szoftvert is hozott magával. A közösségi médiában többen panaszkodtak, hogy ennek hatására a gépük használhatatlanná vált.

Az IGN számolt be róla, hogy az eseményre a Riot is reagált, állításuk szerint a hiba nem náluk van. A Redditen megjelent egy poszt, ami alatt többen is arra panaszkodnak, hogy az új LoL anti-cheat, a Vanguard hatására használhatatlanná vált a PC-jük, lényegében egy téglával egyenlő teljesítményre képes.

A Riot egy hosszú válaszban reagált a vádakra, aminek a lényege az, hogy a problémát nem az anti-cheat okozza, hanem valami más, hardveres gebasz. Állításuk szerint egy pár esetben már utánanéztek a problémának és nem a Vanguard volt a ludas, azoknak pedig, akik szintén ezt tapasztalják azt javasolják, hogy vegyék fel a kapcsolatot a supporttal.

A kiadó egy pár megoldási javaslatot is közzétett, ezek közé tartozik, hogy előfordulhat, hogy engedélyezni kell az UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) boot-ot valamint a TPM 2.0-át. Egy X-felhasználó posztja szerint a megoldás az egyik gépe esetén működött, a másiknál azonban nem.

A kompetitív játékokban a csalók problémája igencsak kiterjedt, annak idején a Valorant esetében egy kifejezetten intruzív anti-cheat szoftvert kaptunk a Vanguard képében, ami nem mindenkinek tetszett. Elképzelhető, hogy a jelenlegi problémát tényleg nem a Vanguard okozza, azonban az, hogy a Riot már rögtön az alaplapi beállításokhoz irányított mindenkit arról árulkodik, hogy mégis összefüggésben lehet a két dolog.

1.
1.
Doomsayer
Van ez a dolog, hogy
-eddig nem volt gubanc a játékkal
-beletettek valamit, vagy hozzá nyúltak
-az óta gond van a játékkal

és akkor kiadó: A hiba nem nálunk van és közünk sincsen hozzá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...