Kiderült, bekerül-e a Game Passbe a Call of Duty

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 10.
  • Hír
Link másolása
Lapértesülések szerint a Microsoftnál nincs egyetértés abban, hogy a jövőbeli Call of Duty-játékok bekerüljenek-e a Game Pass katalógusába. A vita már egy jó ideje folyik, az ügy végére most Sarah Bond tett pontot.

A hét elején történt újabb stúdióbezárások és átszervezések az egész iparágra sokkolóan hatottak, és a pletykák szerint koránt sincs vége a megszorításoknak a Microsofton belül. A The Verge most arról számolt be, hogy jó ideje vita folyik arról a vállalaton belül, hogy a Call of Duty-játékok bekerüljenek-e a Game Pass kínálatába, vagy sem.

A redmondiak nyilván amiatt aggódnak, hogy egy lehetséges Game Pass-debüt aláaknázná az aktuális Call of Duty által generált bevételt, hiszen az új címek önmagukban is jól teljesítenek az eladási listákon, ha pedig bekerülne a szolgáltatás katalógusába, bezuhannának az eladások.

A választ végül Bloomberg adta meg, hiszen a lap rákérdezett a felvetésekre az Xbox elnöknőjénél, Sarah Bondnál, aki megerősítette, hogy minden first party-játék, beleértve a Call of Duty-t is, továbbra is bekerül a Game Passbe.

"Tudjuk, hogy a törzsfelhasználóink szeretik a Game Pass-t, ami egy előfizetés, a játékok teljes portfólióját kapják meg, és ami a legfontosabb, az általunk készített játékok mindegyikét is. Ezen címek minősége és kínálata csak nőtt az idők során. Még ebben az éven látni fogtok néhány igazán nagy játékot a Game Passben." - fogalmazott Bond.

De ez még nem minden! Szintén a The Verge-től származik az infó, miszerint a Microsoft a Game Pass Ultimate újabb áremelésén gondolkodik, ám erre nem tért ki az Xbox-főnök. Arra viszont igen, hogy hamarosan mobilokra költözik az Xbox Store, első körben olyan címekkel, mint a Candy Crush és a Minecraft.

PlayStation 5-re is befuthat a Senua’s Saga: Hellblade II? De milyen áron?

A magazin úgy tudja, hogy a Microsoft fontolgatja, hogy PS5-re is elhozza a Senua’s Saga: Hellblade II-t, bár az nem világos, hogy ez sikernek számít-e a cégen belül. Ha az eladások nem teljesítenek jól, és csupán a profitmaximalizálás véget készül el a PS5-ös port, a vállalat eltöprenghet a Ninja Theory sorsán, és a legrosszabb esetben az Arkane Austin és a Tango Gameworks sorsára juthat. Az sem segít a stúdión, hogy a legutóbbi címük, a Bleeding Edge is rosszul teljesített a kasszáknál, egy évvel a premier után véget is ért a támogatása.

2.
2.
Ooorky
Rakják be 2 év csúszással és megvan a káposzta meg a kecskepörkölt is.
Engem úgyis csak World at War-ral bezárólag érdekelne.
1.
1.
crytek
Továbbra is bekerülnek.... Eddig egy fostos diablot voltak képesek berakni. Kell a tökömnek day 1 cod de a régieket bekurhatnák végre.
Ha a ninja theory megy a kukába az nagyon nem lesz jó. De ilyenkor az lenne a modi hogy kiválnak és folytatják tovább ahogy a ms nélkül..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...