A Zotac is beszáll a handheld PC-s piacra

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 6.
  • Hardver
Link másolása
Az idei Computexen mutatkozott be a hongkongi gyártó kézi számítógépe, a Zotac Zone, amely szeptemberben kerül a boltokba 800 dolláros áron. Cserébe erősebb lesz a Steam Decknél, de lássuk, miket pakoltak bele pontosan!

Újabb kihívója akad a Steam Decknek, hiszen a Zotac is egy saját, játékra kihegyezett kéziszámítógéppel rukkolt elő a 2024-es Computexen. A Zotac Zone már csak a 800 eurós ára miatt sem tekinthető a Valve-féle kütyü riválisának, inkább meglévő Asus ROG Ally-val, a Lenovo Legion Go-val és az MSI Claw-val van pariban.

A specifikációiban nincs nagy meglepetés, ezért a pénzért egy 7 hüvelykes 120 Hz-es AMOLED kijelzőt kapunk 800 nites fényerővel, dual érintőpaddal, Hall-Effektes analóg karokkal. Míg a teljesítményért egy AMD Ryzen 7 8840U APU felel 16 GB LPDDR5 RAM társaságában - ez utóbbi kevesebb, mint amennyit az Asus új gépébe pakoltak. Viszont a 48,5 Wh-s akkumulátor nagyjából az új Ally X kapacitását hozza.

A test is szélesebb lesz a megszokottnál, ami a nagyobb tenyerű játékosoknak kedvez, illetve a joystickek is szimmetrikus elrendezést kaptak rajta. A masina szeptemberben kerülhet a boltok polcaira.

3.
3.
Extol
Azért feltűnő, hogy még a Zotac gépén is a Steam könyvtár látszik.
Úgy is az fogja jobban uralni ezt a piacot aki a legtöbbet képes kihozni a rendelkezésre álló hardverből, és mivel a Steam Deck eleve egy Steam OS-el érkezik az biztos hogy az a masina eleve úgy van finomhangolva, hogy az tényleg megfeleljen nagyközönség elvárásainak.
2.
2.
cyberstaker
#1: Következő szint meg, hogy a csipszes zacskókban is handheld lesz már :D Most akarja mindenki behozni a 15 éves csúszást, és ezzel el is tűnt a piaci rés szerencsére.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...