Az Embracer elkaszált egy Red Faction folytatást

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 21.
  • Hír
Link másolása
A játékot még tavaly kaszálták el a svéd ernyővállalat átalakítási, költségcsökkentési ámokfutásának részeként. Most egy riportból derültek ki a stúdiót is érintő döntés részletei.

A Red Faction-játékok tipikus kultklasszikusok. Szinte mindenki hallott már róluk, az úttörő megoldásai miatt a mai napig méltatják őket, viszont a maguk idejében nem arattak osztatlan sikert, és az eladások terén sem írtak történelmet. Ezzel együtt is tagadhatatlanul szórakoztató élmény velük játszani, akár az első két számozott részt, vagy a legutóbbi, Guerrilla alcímű epizódot nézzük.

A 2009-es játék megjelenése után a fejlesztő többször is előterjesztette egy folytatás ötletét a kiadó Plaion felé, legutóbb 2023-ban, derül ki a Rock, Paper, Shotgun riportjából. A menedzsment reakciója pozitív volt a 100 évvel a Guerrilla után játszódó folytatás alapötletére, aminek keretein belül egy már-már terraformált Marsot járhattunk volna be. Azonban a végső szavazásnál mégis nemet mondtak a projektre. Ezt követően érkezett a kiadót birtokló Embracer utasítása, ami szerint mindenkit el kellett bocsájtaniuk, aki pillanatnyilag nem dolgozott valamilyen projekten.

Bár nem közvetlenül az Embracer mondott nemet a folytatásra, de a leépítési utasításnak hála minden remény szertefoszlott egy lehetséges új Red Faction elkészültére. Bár a jogok továbbra is a Plaionnál vannak és a fejlesztő stúdió is megmaradt, viszont az Embracer óvatosabb stratégiára váltott, így sokkal nehezebben fognak zöld utat kapni nem annyira biztonságosnak ítélt címek.

1.
1.
AbsurdShark
"legutóbbi, Guerrilla alcímű epizód".
A legutóbbi az Armageddon volt, bár senkit nem hibáztatok azért hogy feledésbe merült már a létezése is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...