Lehúzták Steamen az Earth Defense Force 6-ot

  • Írta: pandaril
  • 2024. július 25.
  • Hír
Link másolása
Az általános indoklás meglepő, ugyanis nem a játék optimalizációja az ok, hanem az, hogy a kiadó kihagyta azt a követelményt a játék adatlapjáról, hogy egy aktív Epic Games fiók is szükséges hozzá.

Alig jelent meg az Earth Defense Force 6, a Steam verziója sikeresen elérte a "Többnyire negatív" értékelést. Bár a játék több értékelő szerint is nehézkés és úgy látvány, mint a játékmenet is idejétmúlt, az igazi értékelési szőnyegbombázást nem ez, hanem az a rejtett követelmény okozta, hogy a játék indításához szükség van egy Epic Games fiókra.

A probléma sokaknál nem is az, hogy szükség van erre akkor is, ha Steamen játszanának vele, hanem az, hogy erről nem előre értesítette őket a kiadó: a készítők ezt csak hat órával a hivatalos rajt után adták hozzá a játék adatlapjához a fiókkövetelményt. A negatív hullám azért is furcsállható, mert a fiók csak az online játékmódokhoz szükséges, offline, egyedül gond nélkül irthatjuk az űrlényeket.

A helyzetet valamelyest enyhítendő, fent látható a játék launch trailere. Az Earth Defense Force 6 2022-ben jelent meg Japánban, 2024. július 25-én pedig globálisan is elérhetővé vált PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és PC-re.

2.
2.
Chrysh
Én a Valve helyében nagyon kezdenék valamit ezzel a reviewbombinggal, mert kezd irtó idegesítő lenni, hogy mindenért ezerszám pontoznak le jól menő játékokat.

Nyilván jó az, ha valaki az értékelések alapján tud végül a pénztárcájával bizalmat szavazni a stúdiónak a minőségre, de azért egy-egy hiba, vagy valaminek a hiánya/szüksége ne eredményezze már azonnal a 0/10-es értékeléseket.

Legutóbb a Dying Light 2-nél nem hittem a szememnek, hogy micsoda reviewbombingot kaptak csak azért, mert abban a játékban nem volt olasz szinkronos változat. Ilyen erővel legközelebb én fogom a következő játékot lepontozni steamen, hogy nincs hozzá magyar szinkron, ja hogy ez úgy kb a játékok 80%-a?....na akkor jó sok a 0/10 pontos vacak...
1.
1.
hedzsooo
Mi ebben a meglepo? Third-party cuccokat mindig is fel kellett tuntetni a jatekok steames adatlapjainal/be kellett jelenteni. EA-nak is, Ubinak is, az osszes nagyobb kiadoknak is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...