Nincs többé Game Informer, gyászol a videójáték ipar

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 3.
  • Hír
Link másolása
33 hosszú év után a GameStop úgy döntött megszünteti a Game Informert, az oldal és a magazin leállítása mellett az összes ott dolgozót is elküldik, a videójátékos szakma nagyjai lerótták tiszteletüket a szomorú hír hallatán.

33 évével a Game Informer lett Amerika leghosszabb ideje megjelenő játékos témájú magazinja, ami sajnos az utóbbi évek fokozatos leépítései után most végleg megszűnik. A lesújtó hírt közösségi oldalukon tették ki, ami sok ott dolgozót derült égből villámcsapásként ért, mivel a következő szám 70%-ban már készen állt, és szokásukhoz híven most is valami ütős borítóval készültek.. A csodás borítóképeiről is híres legendás laptól több nagy szakmabeli név és oldal is búcsút vett.

Hosszabb vagy rövidebb formában mondott pár szót az esettel kapcsolatban Neil Druckmann, Michał Nowakowski, és Radek Grabowski, valamint a Konami, a Discord, a Cyberpunk 2077, az Assassin’s Creed, és a Metacritic hivatalos X-oldalai is, továbbá maga az X Gaming részleg is sajnálatát fejezte ki. De rajtuk kívül rengeteg felhasználó reagált, sokaknak meghatározó szerepet töltött be játékos létük alatt, és nosztalgikusan emlékeztek meg a korábbi kiadványokról.

Megemlékezés gyanánt itt egy régebbi podcast adásuk, amiben az 1991-es indulásukról is beszélnek.

1.
1.
Milord
Az IGN ügyvédei már készítik is a papírokat. Komolyan meglepne, ha erre a portfólióra nem csapnának le...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...