GC 2024: Sid Meier’s Civilization VII - ezt láthattuk a játékmenetből

  • Írta: osan
  • 2024. augusztus 21.
  • Videó
Link másolása
Miután a Gamescom nyitóestjén kaptunk egy kis szösszenetet, a Firaxis csapata tartott egy nagyobb bemutatót is, melyben a játékmenetet vették górcső alá. Nézzük hát meg mit is mutattak meg!

A Civilization-széria hetedik iterációjában természetesen különféle újítások is várnak ránk, hiszen vagy már meglévő mechanikákat fejlesztettek, javítottak vagy teljesen új lehetőségeket implementáltak a játékba. Nézzük hát meg, mik is ezek:

Korokon átívelő fejlődés

Az egyik legkiemelkedőbb mechanika a játékban, hogy civilizációnkat 3 különböző korszakon is keresztül fejleszthetjük majd – eddig csak egy korszakot választhattunk -, így döntéseink nagyobb kihatással lesznek a játék menetére.

„Szabadabb” vezetők

Mivel már nem csak 1 korszakot fognak át a meccsek, így a kiválasztott uralkodóink, vezetőink sincsenek korhoz, helyhez kötve és számos eddig még nem látott, kifejezetten ígéretes kombinációval kecsegtet minket ez a lehetőség, hiszen mindegyik vezető különböző bónuszokkal rendelkezik.

Megváltozott kinézet

A Civilization 6-tól eltérően már nem az animációssorozatokra hajazó látvány fogad majd minket a játékban, hanem egy sokkal modernebb, a valósághoz – ha csak egy kicsivel is – közelebb álló látvány. Ezen felül a terepgenerálásba is belenyúltak a fejlesztők, hogy a lehető legkevesebb rendellenes tájképet kapjuk.

Kibővített városok és harcrendszer

Egyértelmű, hogy a játékmenet két fő aspektusa a városok létrehozása és a háborúk elindítása, most sem lesz ez másképp, azonban egy sokkal több lehetőséget rejtő játékról van szó. Telepeseink mostantól nem egyből városokat, hanem először falvakat fognak létrehozni, amiket nekünk kell majd gondoznunk. Hadseregink hasonlóan fognak működni, mint az előző részekben, csak sokkal nagyobb grafikai odafigyeléssel készültek.

A Sid Meier’s Civilization VII 2025. február 11-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...