GC 2024: The Spirit of the Samurai - megvan nagyjából mikor érkezik

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 22.
  • Hír
Link másolása
Már ősszel játszható lesz a 2 dimenziós, sidescroller stop-motion játék, amiben az alvilág erői ellen veszi fel a harcot egy szamuráj, egy cirmos és egy kodama, hogy megmentsenek egy bajbajutott falut.

Új előzetessel készült a 2024-es Gamescomra a Digital Mind Games csapata, amiben leleplezték az őszi megjelenést, és mutattak egy s mást a készülő 2D-s, szamurájos történetből, ami részben stop-motion animációval mozgatja a szereplőket. Az egyedi metroidvania főszereplője egy szamuráj lesz, aki felveszi a harcot a túlvilági erőkkel, legyenek azok zombik, démonok vagy gonosz szellemek, hű segítője pedig egy kis cirmos macska képében jelenik meg, aki nem csak a csaták közben vethető be, külön irányítható karakterként is funkcionál majd a lopakodós részeknél. A harmadik játszható "karakter" a harcos manifesztálódó lelke, ami kis kodama szellemként jelenik meg, és bizonyos részeknél rá hárulnak a megoldandó feladatok.

A készítők mesterien játszanak a fényekkel, a bemutatott anyagban az előtér és a háttér szemet gyönyörködtetően szendvicsezi be a tényleges 2D játékteret, ezáltal igazán immerzív élményt nyújt a végeredmény. A videón rövid ideig látható a kombó kreálásra fenntartott menü is, ahol személyre szabhatóan lehet majd kiválasztani a tetszetősebb mozdulatsorokat. A látottak alapján érdekes és izgalmas boss fightok várnak majd Takeshire és négylábú barátjára, amire nem is kell már olyan sokat várni.

A The Spirit of the Samurai valamikor az ősz folyamán fog megjelenni PC-re, pontos dátumot még nem közöltek.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...