Ennyi volt, pénteken leáll a Concord

  • Írta: szlav
  • 2024. szeptember 3.
  • Gyászhír
Link másolása
Csúfosan földbe állt a Concord, a Firewalk Studios pedig nem lacafacázik, teljes egészében kihúzzák a szőnyeget a hero shooter alól. A Concord még a héten offline állapotba kerül, a visszatérésének mikéntje pedig egyelőre kérdéses.

A Sony Interactive Entertainment és a Firewalk Studios a következő nagy hőslövöldének szánták a Concordot, ám hiába a bombasztikus bemutatók és az alapvetően nagyon is rendben lévő játékmenet, úgy tűnik, a játékosok egyáltalán nem voltak kíváncsiak az új "Overwatch-gyilkosra". A 40 dolláros áron kínált címből a becslések szerint alig kelt el 25.000 példány a két célplatformján, Steamen pedig a 700-as egyidejű játékosszámot sem ugrotta meg az alkotás (a cikkünk írásának pillanatában mindössze 62-en játszanak vele).

Kerek perec kimondhatjuk: a Concord elbukott, ezt pedig annak fejlesztői is belátták, hiába dolgoztak rajta közel 8 éven át. Ma a PlayStation Blogon közölték a hírt: véget vetnek az alig néhány hete megjelent játék haláltusájának, szeptember 6-án leállítják a Concord szervereit. A Firewalk Studios jelenlegi célja mostantól az lesz, hogy megfelelő módot találjanak arra, hogy egy második hajrával több játékoshoz is eljuttathassák az alkotásukat. Ez jó eséllyel free-to-play üzleti modellre váltást vagy Xbox-portot jelenthet, ám ezek egyelőre csak a mi találgatásaink.

Egy biztos, a Concord péntektől leáll, a tulajdonosai pedig teljes pénzvisszatérítésre jogosultak, függetlenül attól, hogy a PlayStation Store-on, Steamen vagy az Epic Games Store-ban vásárolták a játékot. Ennek további részleteiről a PlayStation Blogon tájékozódhattok.

27.
27.
zoe9
#16: Én se tudom amúgy felfogni, hogy tudtak erre 8 évet áldozni meg csilliárdokat szórni, miközben egy Days Gone 2 nem kapott zöld lámpát a Sony-tól. Én csak jókat hallottam arról a játékról. Amikor toltam nem is tudtam más játékkal játszani, annyira lekötött (ami nálam elég ritka), szóval nekem abszolút élmény volt az a játék. Azt aláírom, hogy egy MOCAP-es játék eléggé drága mulatság, aszondják igazi pénznyelő. De jah azt olvastam, hogy a Bend már dolgozik valami következő nagy címen, ami a DG rendszerére épül:

"new IP that'll include multiplayer and build on the open-world systems of Days Gone"

(tudom, hogy a DG single a cikk meg multiról ír, nem ezek összehasonlítása volt a cél, hanem a Sony hülye döntései)
26.
26.
delphijos
Ma már az egy szem COD-on kívül ilyen játékot pénzert nem lehet adni. Persze, a f2p se garancia semmire, de megvenni már biztos nem fog senki egy ilyen játékot.
19.
19.
crytek
#14: Találgatsz ,de azt elég magabiztosan. Soha senki (a MS-on kivül) nem tudja és nem fogja tudni megéri-e (és te hiába vagy magabiztos hogy bukás, nem az szerintem mert akkor nem csinálnák..) A ms ezért szarja már le nagy ívben a gép eladásokat és csak a szolgáltatást nyomja... nekik már évek óta hot mindegy mi mire fog megjelenni meg hogy te tv-n játszod vagy tableten vagy telon ELŐFIZETŐ legyél...tudod miért jobb ez mint a vásárló? Azért mert van aki nem is használja mégis fizeti...és nem egy ember hanem százezrek milliók lehetnek így akik esetleg 1 hónapig fél hónapig géphez se nyúlnak de a pénzt a ms zsebre teszi...
De ez kb olyan mint a piramisok építése, nagyon jó ezer féle teoriát olvasgatni miközben mindegyik csak a nagy találgatás...
Eladási szám várakozásod meg sajnos felesleges mivel a ms nem fog adatot közölni szóval megint csak a magad nyugtatására ki tudod találni hogy biztos bukás lett mindkettő :)

"De ezzel még a CoD üzletet is kinyír(hat)ja, hiszen kutya nem fogja venni a világ leginkább eladott játékát"

Semmi sincs kinyírva... ha nem tűnt volna fel már most is a legjobb eladások között van pl steamen a cod 6 azt még kanyarba sincs a megjelenése..PS-en jobban fogy mindig mint máshol szóval, buta vagy ha azt hiszed halott a cod....kicsit se az. A MS ezért vette meg egyetlen ipjük ami talicskázza majd a milliárdokat..

"Aszt ha mindnél lapáton lesz a fél stúdió, akkor majd lesheted a GP minőségedet és a hobbid a selejt szintre fog degradálódni a barom Phil és a hozzád hasonlóan smucig gamereknek köszönhetően. Dolgoznod nem kell majd, de játszhatsz majd a Redfallokkal, Starfieldekkel, úgy hogy az ezekhez hasonló címeken feleannyian dolgoznak majd mint amikor kiadták eme csodákat."

Jaj már megint... ezerszer leírtam ezt is majd 3000 játékkal pont nem érdekel ha akár mától soha egy új game se fog megjelenni ,mert nekem lesz mivel játszani életem végéig..
18.
18.
Ooorky
#7: Visszatérítéssel kevésbé köcsögök.

+ leírhatják a teljes fejlesztési és marketing költséget veszteségként üzleti év végén ami jótékony hatással van az adózásra, összességében jobban jár vele a cég, mintha a piacon tartaná.
17.
17.
Robilluma
#16: A Sony eddigi egyik legdrágább projektjén dolgoznak. 250 millás büdzsével. Open world játék, multi szegmenssel. Már egy ideje csinálják, várható a bejelentése a közeljövőben.
Létezik a stúdió :DD
16.
16.
Low Noise
Két nagy leheőséget hagyott ki a Sony. Nàlluk van a Bungie, de nem csináltattak velük singleplayer sci-fi játékot, a Band Studió ról meg olyan rég hallottunk, hogy nem hogy Days Gone 2 nem lesz, hanem valószínű, hogy már a studio sem létezik.
15.
15.
Nothing
Eleve Free to Play-el kellett volna kezdeni. A kármentés - ha komolyan gondolják a folytatást - első lépése most ez kell legyen.
Amúgy már az első teaserek után olyan brutál gyűlöletcunamit kapott a játék, hogy nem meglepő az eredmény.
14.
14.
Robilluma
#10: "Az hogy a MS miket zár be az ő dolga... de milyen érdekes ugye hogy pl a Forza studiót nem zárja be, a gears of war studiot nem zárja be és még sorolhatnaám na vajon miért? "
Az ő dolga, de a te gondod. Legalábbis ha szeretnél majd normális játékokkal játszani, mire lesz annyi pénzed, hogy csak ezzel foglalkozz. Vagy nem? Gondolom neked se mindegy mivel és milyen minőségben játszol.

És az általad említett stúdiókat is be kéne zárnia majd, nem érted???
Ezek se fognak profitot termelni a GP és a nagy százalékban szarrágóvá programozott agyú célközönség miatt. NEM LESZ MIÉRT MEGVENNI. Ezeket is a PC+PS vásárlói közössége fogja menteni (ha menti), de ezzel egyenesen a konzol meg megy a kukába. Az okozott károk már most súlyosnak és helyrehozhatatlannak tűnnek (a stúdióbezárások mindenkinek, a konzolgyilkosság nyilván az Xbox fanoknak), ha valaki nem csak GP szemüvegen át nézi a világot és mint egy ovis, most azonnal akarja a játékokat és 'ingyé'. De a stúdióbezárásokra majd érdemes lesz a konzolgen végén visszatekinteni...

Ha genyó lennék, az mondanám azért nem zárja majd be a Gears és Forza stúdiókat, mert akkor nem maradna stúdiója xD (és mert még nem jelent meg a Fable és a Gears...)
Egyedül azoknak a címeknek (és az azokat kiadó stúdióknak) van esélye egyáltalán normális bevételre, amik akkora franchise-ok, hogy a nevük elviszi/elviheti őket a hátán. Ilyen volt a Starfield, lesz a Gears, Doom, TES. De ha ezek jönnek PS-re, akkor ezek se! Majd kiderül, könnyű lesz levonni a következtetéseket, hiszen egy Xbox belsős játék csak akkor jön a rivális konzolra, ha már minden kötél szakadt.
Az Indiana Jones és az Avowed együtt nem fog PC+Xbox 1 milliós eladást generálni, lefogadom!!! A játék minőségétől teljesen függetlenül.

Kapálózás ez, ahol azért megy a harc, hogyan legyen a legkisebb az elszenvedett kár.
Arra jött rá Phil, hogy a GP termeli az adott előfizető utáni bevételt, eladást viszont nem tud hozni az Xbox közösség (ugye GP-ra lettek kódolva 4 éve) ->
1. Vagy megszünteti a GP-t (esetleg Day 1 nem mennek a belsős cuccok bele) és lesznek exeik és eladásaik belőlük, meg pl egy picit lebutítottabb előfizetői rendszer DE megmarad a brand. Ez sztem egy járható út lett volna és a legsikeresebb multi franchise-zal és hatalmas belsős címekkel fej-fej mellé érhettek volna a Sony-val ha minőségiek lennének az exek. A gyengébb GP is hozná a konyhára gondolom. VAGY
2. Marad a GP, de semmi eladás az Xbox ökoszisztémán belül, viszont a 'rivális' közössége vesz amennyit vesz és talán megmenti, viszont így a brand halott. Konzolt se éri meg venni, minden jön PC+PSre is, semmi exkluzív, meghal a lelke az Xboxnak.
Utóbbit választotta, mert nem mert szembemenni a hülye fejéből kipattant, végzetes GP-szal, nem lett annyi előfizető és erre nem is tudott normálisan reagálni. Ja, de igen, 69 milliárdért elment shoppingolni.
De ezzel még a CoD üzletet is kinyír(hat)ja, hiszen kutya nem fogja venni a világ leginkább eladott játékát. Hogy jön vissza 69 milliárd dodó? Fő is a feje. Nem véletlenül nem reklámozza a GP-ban a CoD-ot, hátha nem veszik észre a hívők hogy ott lesz a GP Ultiban és megveszik xD.
De az qrva biztos, nemhogy a kisebb stúdióik, de a gigafranchise-ok fejlesztői is már most a bukás pellengérén táncolnak a GP miatt és azért imádkoznak hogy a PC és PS közönség vegye és mentse őket. Gears és Forza ide vagy oda.
Aszt ha mindnél lapáton lesz a fél stúdió, akkor majd lesheted a GP minőségedet és a hobbid a selejt szintre fog degradálódni a barom Phil és a hozzád hasonlóan smucig gamereknek köszönhetően. Dolgoznod nem kell majd, de játszhatsz majd a Redfallokkal, Starfieldekkel, úgy hogy az ezekhez hasonló címeken feleannyian dolgoznak majd mint amikor kiadták eme csodákat. De szép is lesz az!

Arra kíváncsi vagyok, ha meglesz az összeg hogy ne kelljen dolgoznod és játszhatsz majd életed végéig anyagi biztonságban, akkor veszel majd játékot teljes-, fél-, vagy harmadáron és játszol új és minőségi játékokkal kb azon nyomban - egy éven belül, vagy akkor is maradsz a spúr világban és vársz, spórolsz majd megint valamire és maradsz ebben a mókuskerékben?
11.
11.
xsbrx
10.
10.
crytek
#8: "Nem számít, hogy stúdiók zártak be és fognak is mert lehetetlen lett nekik eladási számokat hozni a GP miatt, nem számít hogy meghalt az Xbox konzol, itt nem is az a szitu mint a Rocksteady kommenteknél, hogy vezetői fasság miatt kerülnek utcára az emberek... HiFi Rush év játekára volt jelölve. Ment a stúdió a lecsóba a GP miatt"

Az hogy a MS miket zár be az ő dolga... de milyen érdekes ugye hogy pl a Forza studiót nem zárja be, a gears of war studiot nem zárja be és még sorolhatnaám na vajon miért? Okos vagy te gondolkozz..
Third party címeknél meg egyes egyedül azt a cégvezetőt lehet okolni ha bukás lesz valami a day one game pass mellett aki odatette a játékát pár misiért cserébe... a ms csak odalök egy számot azt ennyi, senki se kényszerít.
Ezt a fellengzős dumát a game vásárlásról meg ne erőltesd semmi értelme, hidd el az emberek 99%-a nem tankolna holnap 600ft-ért ha azt mondanám holnapután 300 lesz... tudod amit adnak azt ki kell használni. Én meg nem vagyok a tárcám ellensége. Úgyis minden arra a sorsra jut hogy valamilyen formában a "kukában" végezze én meg majd kitúrom onnan a játékokat. Ha a pénzem akarnám égetni szó szerint elégetném,mert kb ennyi értelme lenne számomra a day 1 game vásárlásnak.
De nem is értem minek írom le 300 milliomodszorra.

"Miközben "van 40 millióm", de az életedet mozgató hobbidra nem vagy hajlandó költeni szinte semmit sem, tudva hogy amire költenél, az táplálná a hobbidat a jövőben. Spórolsz, de fogalmad nincs mire, vagy egyáltalán miért. "

40 lol. Be is tenne ha csak ennyim lenne..... Van fogalmam mire spórolok,tudatosan ezért teszem. De ezt is már leírtam vagy 600x. Nem akarok életem végéig melózni.. még max 5-6 év (tőzsdétől függ) meló (feltéve ha megélem) és akkor már csak felélni kell munka nélkül, minden percem a hobbimé lehet, amire ugyanúgy nem fogok költeni ahogy eddig sem, mert felesleges.

"Csak követelsz és követelsz, minden fejlesztő vagy kiadó gyökér aki nem a kezedre játszik most azonnal" Vélemény , olyan mind a fing mindenkinek van.
9.
9.
Robilluma
8.
8.
Robilluma
#4: Mit értesz a "minden amihez nyúl", meg az "Ennyi bukta" alatt? Sorold már a multi és a coop játékaikat!
Helldivers 2 kasszasiker, Concord világégés, Destiny 2 uccsò kieg nagy siker, de a stúdió anyagilag már menthetetlen volt, LoU Factions sajna kasza -ergó bukta. De ami kijött, az a "minden", hát azok közül ez az egy ami gigabukta.
A Helldivers 2 annyira "ótvar" hogy éves szinten az eladásokat tekintve csak az EA foci előzi meg.
Ne beszélj hülyeségeket.
Neked meg amúgyis tökmindegy. Se PS-en, se PC-n nem veszel játékot, még akciósan sem, kizárólag 90% feletti leárazás jöhet szóba, vagy a PS Pluszba rimánkodsz hogy legyen valami a komolyabb címek közül. Ha valami normális tényleg bekerül, akkor meg neked az a nemzeti, piros betűs ünnep, értelmet nyer a létezésed, szem nem marad szárazon a boldogságtól.
Köcsög Sony, mé' nem nyomja folyamatosan a single csudajátékokat, hogy TE 5-10 év után lecsaphass rájuk mint a rétihéja. Mert itt csak te számítasz és senki más.
Neked a 2019-es Xbox Showcase a GP bejelentésével olyan volt, mint meglátni a lángoló csipkebokort. Nem számít, hogy stúdiók zártak be és fognak is mert lehetetlen lett nekik eladási számokat hozni a GP miatt, nem számít hogy meghalt az Xbox konzol, itt nem is az a szitu mint a Rocksteady kommenteknél, hogy vezetői fasság miatt kerülnek utcára az emberek... HiFi Rush év játekára volt jelölve. Ment a stúdió a lecsóba a GP miatt.
Szolidaritás, megértés paff, empátia nélküli, egocentrikus, impulzív viselkedés pipa ->
Ez a rendkívül furcsa antiszociális személyiségzavar, vagy szociopata viselkedés, ami neked van tényleg borzasztó. Csak követelsz és követelsz, minden fejlesztő vagy kiadó gyökér aki nem a kezedre játszik most azonnal, vagy 10 év múlva. Miközben "van 40 millióm", de az életedet mozgató hobbidra nem vagy hajlandó költeni szinte semmit sem, tudva hogy amire költenél, az táplálná a hobbidat a jövőben. Spórolsz, de fogalmad nincs mire, vagy egyáltalán miért.
De jó lett volna az a 2-3 Uncharted a Concord helyett, 10 év múlva PS Pluszban. Ejnye, geci Sony.
A Firewalk stúdió kizárólag multira lett kialakítva, sose fog single-t csinálni. Mert a Sony is szeretne mindenféle igényt kielégíteni a piacon, nem csak a narratív, egyjátékos zsánert. Semmi furcsa nincs ebben. Le merem fogadni, hogy a belsős stúdióik (8 be nem jelentett AAA játék készül, úgy hogy max 2 éven belül várható a megjelenés) közül valamelyik FPS játékot csinál. Mert annak is van közönsége és náluk ritka az ilyen játék, mint a fehér holló. A multiba is ezért kezdtek, nem csak azért mert fejőstehén ez a stílus.



7.
7.
Hubert von Boyler
na de akkor mi a ráknak adták ki ha vissza adják a pénzt…
így akkor ez azt mutatja hogy komolyan retardáltak és el hitték hogy ez jó lesz
nem az van akkor hogy “kiadjuk, tudjuk hogy szar, de hoz egy kis pénzt legalább” ez lenne az értelmes hozzáállása egy cégnek ilyen esetben
aztán nesze a nagy lófaszt, ezek halál komolyan elhitték hogy ez, így most ez, jó lesz és most csalódottak ezért “dolgoznak még rajta átalakítják hátha tudunk jó játékot csinálni,” alapon gondolják
aha akkor konkrétan tényleg agyhalott retardáltak a készítők is meg a sony is hogy kiadta mert fogalmuk sincs semmiről, de nulla semmi, a piackutatásuk nem létezik, idióta woke aktivisták vannak oda ültetve akik nem értenek semmihez, ez az egész ezt bizonyítja, nem pedig a gaming iparban jártas szakemberek… hányingert keltően szánalmasak ezek.
5.
5.
hedzsooo
Legalabb a tesztet meg megtudtatok irni hozza mielott vege a dalnak, az is valami! :D

Itt 1 jo video hozza: https://www.youtube.com/watch?v=YmCKZmLP5ZY
4.
4.
crytek
Az a baj a sony azt hiszi minden amihez nyúl az legalább egy pubg vagy cs szint lesz minden tekintetben.... Ennyi buktából 2-3 Uncharted kijött volna és azok bevételt is hoztak volna....De hát nyomni kell az ótvart egyszer majd csak bejön...
1.
1.
IgazságotFráternek
Legalább egy single campaign ha belefért volna. Nem lett volna teljesen hiábavaló és ki tudja mikor miből lesz valamilyen kult.Persze ahol nincsenek ötletek,stílus, ott mindegy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...