Minecraft - októbertől lesz elérhető PlayStation 5 konzolokon

Link másolása
A korábbi tesztidőszak után, végre elérkezett az idő. hogy a Minecraft berobbanjon a Sony jelen generációs konzoljára, kihasználva az erősebb hardver erejét.

Nem mai játék már a Minecraft, de a készítők igyekeznek frissítésekkel fejleszteni a programot, hogy minél időtállóbb élményt adjon. A PlayStation 5-ön június óta tartó próbaverziós tesztelése után még ősszel megérkezik a végleges kiadás.

A GamesRadar információi szerint az is közrejátszott a játék PS5-re átírt változatának késő megjelenésében, hogy a Sony nem igazán volt partner a fejlesztés során. Az oldal a microsoftos Phil Spencert idézi, aki szerint a konkurens cég nem volt hajlandó development kiteket átadni, holott más fejlesztőkhöz gond nélkül és időben eljutott a fejlesztői környezet. A csomag nélkül nehéz optimalizált látványra és teljesítményre hangolni a dedikált verziót.

Szerencsére minden akadály elhárult, így a Minecraft PS5-re érkező verziója nagyobb látótávolságot ígér 4K felbontás mellett, megtartva a 60 fps-es képfrissítést is. PlayStation 5-re október 22-én érkezik a játék, és akik már rendelkeznek a PlayStation 4-es verzióval, ingyen tölthetik le az új verziót.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...