Idén is nőtt a Microsoft vezetőjének fizetése

Link másolása
Nem meglepő, hogy a világ egyik legnagyobb cégének vezetője egy szép nagy csekkel térhet haza az éves fizetésosztásból, ám az idén kirúgott alkalmazottak valószínűleg nem értenek egyet a helyzettel.

Satya Nadella, a Microsoft vezetője idén (is) elképesztő összeget, 79 millió dollárt tehetett fizetésként zsebre, amit részben készpénzben, részben részvényekben kap meg, ez az összeg egyébként 63%-os növekedést jelent, írja a Eurogamer. A cég értéke már 3 trillió dollár fölött van és részben az AI fejlődésének további emelkedésre számítanak az elemzők. Ebből a szempontból nem meglepő, hogy a sikeres cég élén állók szép summát kapnak munkájukért.

De, ahogy az internetes oldalak is rávilágítanak árnyalja a képet, hogy a redmondi vállalat elég magas számú leépítést is végrehajtott a 2024-es évben. Januárban 1900 munkatárstól köszöntek el, míg szeptemberben 650-től. Vegyes érzésekkel lehet fogadni Nadella tegnapi évértékelőjében megosztott gondolatait, amiben egy stabil jövőt vizionál, "több emberhez, több eszközre juttatunk el remek játékokat". A Blizzard-Activision felvásárlással sok millió játékost húztak be a saját rendszerükbe, de nem tudhatjuk, hogy mik zajlanak a háttérben, mi szükséges egy ekkora vállalat eredményes üzemeltetéséhez. Remélhetőleg nem újabb elbocsátásokon keresztül vezet az út.

3.
3.
Kamukaze
#1: A címről azt hittem az M1 tech-blog kiadását olvasom. Lehet én vagyok a 19.
2.
2.
Extol
#1: Attól függ, hogy a Microsoft vezér mennyire közszereplő.
1.
1.
Shao Kahn
Nem mintha nagyon értenék ehhez a Microsoft dologhoz, úgyhogy kíváncsiságból csak egyet kérdezek. Miért kell mindenki orrára kötni, hogy valakinek a Microsoftnál megnőtt a fizetése? Nem lehetne ez magánügy?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...