James Cameron filmtörténelmet írhat az Avatarral

  • Írta: billadama
  • 2009. július 9.
  • Cooltúra
Link másolása
A rendező legújabb, még idén bemutatásra kerülő és felettébb fantasztikusnak ígérkező filmjét, az Avatart sokan az új Star Warsként emlegetik.
A rendező legújabb, még idén bemutatásra kerülő és felettébb fantasztikusnak ígérkező filmjét, az Avatart sokan az új Star Warsként emlegetik.



Tudom, szentségtörés ilyet mondani, és lelki szemeim előtt már látom, ahogy sok SW rajongó, rohamosztagosnak öltözve elrabol, hogy bantha eledelt csináljon belőlem. De ezt a  kockázatot vállalnom kell. Vállalnom, még pedig azért mert nem az én véleményem, az interneten terjed futótűzként. Hogy miért, azt egyelőre homály fedi, hiszen a filmből még alig lehet találni valami apró hírmorzsát. De ne feledjük, arról a James Cameronról beszélünk, akinek az Alient, a Titanicot, és a Terminatort is köszönhetjük többek között. Ha ő valamibe belefog, azt biztosra vehetjük, hogy messzemenőkig alaposan, és körültekintően teszi.


Egyszóval nem kizárt, hogy új legendát teremt majd sci-fijével. A film helyszíne egy idegen bolygó lesz, és rengeteg ismeretlen lényt láthatunk majd benne. A mozis élmény után, természetesen játék formájában is kipróbálhatjuk majd, hiszen a filmmel együtt játék is készül belőle. A bemutató idén esedékes, és már azt is lehet tudni, hogy 3D, valamint IMAX mozikban is vetítik. Kis hazánkban a hagyományos mozikban biztosan lesz, IMAX verzióról még nincsen hír. Minden esetre már nagyon várjuk.
40.
40.
endreker
44: hát végülis én is star wars fan vok és ezt most tényleg nem kötekedésből kérdezem hanem tényleg kiváncsi vok mondj egy dolgot amit a star wars teremtett és szinte minde film használ.
39.
39.
Kocsis92
#43 hát azért a star wars mögött több áll,mint egy színes mese. Sokmindent teremtett meg az SW amiket most szinte minden film felhasznál. és azis túlzás lenne h csak a maga kategóriájában ilyen jó film . sőőt még aztis megkérdőjelezem, hogy a mátrix nem egy színes mese lenne :) ez pedig csak az én szerény véleményem
38.
38.
endreker
Hát jah simán lehet jobbat csinálni am én is nagyon szeretem a star wars-t de csak egy film. és tom rengeteg nagy fan van meg így epikus meg úgy galaxis, dehát akárhogy csűrjük csavarjuk ez nem egy oylan igazi komoly mű csak egy szimpla kalandfilm. Mist biztosan sokan megtámadnak, hogy nem igaz mert egy egy monumentális alkotás me utánozhatatlan de nézzétek meg a Schindler listáját a mások életét vagy akármilyen komoly alkotást. Most nem azért tényleg én is oda vok meg vissza a star warsért mert valóban jó film a maga kategóriájában kiemelkedő de csak a maga kategóriájában. SZtem igazán nincs is valódi mondanivlaója mint pl sztem még a mátrixnak is több a mondanivalója de ez persze csak az én szeréény véleményem. ÉS most bátorkodok egy öngyilkos mondatot modani star wars fanok között de előtte szeretem kijelenteni hogy én is szeretem a csillagok háborúját. A star wars csak egy mese. Igaz jó meg minden de valójában csupán egy színes mesefilm.Nem kell anniyval többet beleeröltetni mint ami valójában egy igazán látványos izgalmas és király mesefilm. enniy.
37.
37.
tDr1v3r
40: a hét hülyesége, köszönjük.

Hogyne lehetne? Már nemazért, de... nem kell az SW-t agyondicsőíteni. Lehet nála jobb más is... -.-"
36.
36.
tubi911
Az lehet hogy nem lehet nála jobbat csinálni,de erre azért kíváncsi lesezk:)
35.
35.
kratos83
mindenki tudja h a star wars-nál jobb filmet nem lehet csinálni
34.
34.
endreker
36 :én egy kicsit sem okoskodtam a film védelmében nem baj ? én csak azok ellen voltam akik leoltják a filmet és azt mondják jobb a star wars, ez a kijelentés egyszerűen nevetséges hiszen ez a film mégcsak meg sem jelent. És légyszives modn már meg hol okoskodtam én a film védelmében ?? idézz egy mondatot ahol egy azt mondtam hogy az avatár igenis jobb mint a star wars.
33.
33.
Gula
37 Elsősorban a saját izlésemnek és tapasztalatomnak szeretek hinni.
32.
32.
tDr1v3r
36: aki már látott a filmből, az azt mondja hogy az évtized legjobb filmje...
31.
31.
Gula
Én Jedinek fogok öltözni :DD......

Okoskodnak (a film ellen), pedig még nem is látták......te meg okoskodsz (a film védelmében) pedig még nem is láttad......mond meg a véleményed, de ne mond meg, hogy másnak miért ne legyen saját......az SW igenis megérdemli, hogy kétségekkel fogadjunk minden trónbitorlót, bármilyen összehasonlitásról is legyen szó.

Remélem meg tudnak lepni, fogalmam sincs mi az, amit a jelenleg hasznalt teknikakkal ne tudnánk megvalósitani a filmvásznon.......ötletek?
29.
29.
endreker
32: jah ez tényleg jó lenne ha mondanál valamit a történetről. am én is így vagyok ezzel még nem is látták a filmet de már okoskodnak.
28.
28.
Crysisman
32:hol olvastál a történetről?tudnád linkelni vagy esetleg leírni tömören?
27.
27.
Obi1
Az hogy az Avatar ütni fog, az szinte 100%. Aki akár egy képkockát is látott a filmből már forradalminak kiáltotta ki, legyen szó akárkiről. A történetről már elég sokat tudni már, ami alapján elmondhatom hogy azzal sincsen semmi baj. Sam Worthingtonból hogy ha a T4 nem is, de az Avatar világsztárt fog faragni.

"Ez a sz@r nem ér fel a Star Wars-sal."

Vazz, fél évvel a bemutató előtt már szarozod itt. Grat.
26.
26.
endreker
wow akkor az már tuti hogy látványos lesz . ha JAmes CAmeron rendezi és írta is sztem olyan rossz sem lehet, nyilván folytatásos lesz, hát szerintem nekem tetszeni fog remélem a történet nagyon király lesz meg szép lesz benne a főszereplő csaj márha lesz és akkor tuti jó lesz :D
25.
25.
shyfter
James Cameront az Alien 2 után szerettem meg, aztán jött a Terminator 2.

Az Avatar filmet pedig már 1996-ban elképzelte, és egy iszonyat komplex világot írt le, amit most filmesít csak meg, mert most már elég kiforrott a technika, hogy megvalósítsa. És az sem utolsó, hogy a film még meg se jelent, és már most minden idők legdrágább filmje, eddig 400 millió dollárba került.. Tavaly nyár óta tűkön űlve várom.
24.
24.
halamadrid
úgysem fog (ez az én véleményem), ettől függetlenül nagyon jó rendező (csak a titanic ne lett volna)
23.
23.
endreker
17 : egyátalán nem a cikkíró hibája te . Ő azt írja hogy, a neten már a többiek úgy hívják hogy az új star wars. szal nem az ő hibája. TAnuljatok már meg olvasni mielőtt okoskodtok.
22.
22.
bitbandita
18: amikor írtam még ott volt. Viszont annyira biztosra mentek, hogy a concept képet is kivették, ami viszont stimmelt... lol
20.
20.
dareal
az avatar elég rég készül, szerintem ütni fog.

eredetileg úgy volt, hogy a filmmel egy időben érkezik az avatar mmo, ami szintén ütősnek tűnt. sajnos az mmo-ból már semmi nem lesz (legalábbis ahogy tudom), az mmo helyett egy szimpla játék jön, aminek lesz multi része is.

meglátjuk, hogy mi lesz belőle. szar nem lesz, ez szinte biztos (aki az alient szereti, az ezt is szeretni fogja!)
20.
20.
bitbandita
17: teljesen igaz, és ez a cikkíró hibája...
19.
19.
Norbi-wan
Én már annak is örülnék ha nem egy popcorn film lenne belőle.

De ha tényleg "új star wars" lesz, annak nagyon fogok örülni ...

18.
18.
endreker
az új star wars az egy kifejezés hogy pl ugyanolyan korszakalkotó lesz mint anno a star wars, nem azt hogy új star wars lesz. hogy miért nem azt írták hogy olyan korszakalkotó lesz mint a new hope? Hát mer gondolhatták hogy mindenkinek leesik azért, meg a cikk azt írja le hogy mások hogy így emlegetik, nem a saját véleményét írja. aki meg egyből azzal jön, hogy hát ez a szar nem ér fel a star warsal. MÁr miért ne még nem is láthatta ezt a filmet fogalma sincs az egészről de már beleszól, hogy ez nem olyan jó. honnan tudja. AZ igaz hogy a star wars jó de lehet jobbat csinálni miért ne lehetne?? am a legnépszerűbb filmként pedig a titanicot emlegetik szal nem kell fikázni JAmes CAmeront hogy ő nem tud olyan jót alkotni. Am meg az hogy mi a jó az is elég relatív hiszen mindekinek más tetszik, am nem az én is szeretem a star warst nagyon, dehát lépjetek már tovább csak egy film simán lehet jobb filmet csinálni.
17.
17.
Gael
Azt hallottam mar ket eve,hogy Cameron eltunt,hogy egy teljesen uj otleten dolgozzon,ami megreformalja majd az eddig hasznalt szamitogepes latvanyteervezest.Allitolag az uj technikanak sok koze van a vizhez.Azt beszelik,hogy viz alatt veszik fel a trukkoket,vagy valami ilyesmi.Aki meg az SW-vel hasonlitgatja,az eleg szemellenzos.Lehet hogy jobb lesz,de mire el is ismerik annak,el kell teljen vagy 20 ev.
16.
16.
SWBF2
"Tudom, szentségtörés ilyet mondani, és lelki szemeim előtt már látom, ahogy sok SW rajongó, rohamosztagosnak öltözve elrabol, hogy bantha eledelt csináljon belőlem."

Már megyünk. Már megyünk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...