Tesztelik az új Xbox 360 dashboard-frissítést

  • Írta: InGen
  • 2011. április 12.
  • Érdekesség
Link másolása
Az új Xbox 360 dashboard-frissítést tartalmazó lemezeket szétküldte a Microsoft, s azok meg is érkeztek a címzettekhez, így elkezdődhet az egyelőre teljes titokkal övezett update nyúzása. Habár sokak szerint a titok annyira nem is titok, s valójában az új lemezformátumról van szó.

Szép kis csomagot kaptak az Xbox 360 bétaprogram résztvevői: egy levelet a Microsofttól, meg egy Halo: Reach lemezt, mely úgy tűnik, hogy egyben a frissítést is tartalmazza. A Microsoft állítólag egy új frissítési és bétatesztelési eljárást tesztel, s arra kéri a program résztvevőit, hogy futtassák le a lemezről az update-et, majd tolják más játékokkal, s nézzék meg, hogy történik-e bármi változás, vagy hiba.


Azonban a tény, hogy a frissítés egy Halo: Reach lemezen érkezett, arra enged következtetni, hogy a Microsoft már teszteli is a korábban pletykált új lemezformátumot, amely a duplarétegű DVD-9 lemezeken 1 GB extra helyet adna a fejlesztőknek. Ehhez valószínűleg némileg módosítaniuk kell a fájlrendszert, illetve visszavenni abból a helyből, melyet a Microsoft fenntart a lemezen másolásvédelmi és egyéb okokból.

Nem véletlenek ezek a pletykák: az Xbox 360-nak nagy szüksége lenne az extra helyre, ugyanis míg a PS3-fejlesztők akár 100 GB-ból gazdálkodhatnak, a Microsoft konzolja által használt lemezen csak körülbelül 7,9 GB a játékkészítők által felhasználható hely.

28.
28.
Yami
#27: Érett válasz, köszönjük. ;)
27.
27.
Apostol360
#26: menj lézerkardozni...
26.
26.
Yami
#23: Ahogy mondod, te hisztizel. Én csak kifejtettem miért nincs igazad.
De én kérek bocsánatot, hogy hülyeségeket írkálsz és én ki mertelek javítani.
25.
25.
myrte
#19: Pontosan, akkor beraknak a csomagban még egy lemezt és ezzel meg is van oldva. Nem érdekel, hogy cserélgetem-e vagy sem, legalább arra a 3 mp-re felállok a székből :P
Én még a ps3 wareznál ott tartok, hogy cd kulcsos gameket akarnak forgalomba hozni, bár lehet hogy azóta változott a helyzet. Nem nézem minden nap a híreket.
24.
24.
Vopesz
#21: Ha felinstallálod a játékot a vinyóra, attól még cserélgetni kell a lemezt a másolásvédelem/kölcsönjáték-védelem miatt, hiszen a lemeznek benne kell lennie. Legalábbis nekem cserélgetni kell, másnak nem?
23.
23.
Apostol360
#20: :D:D írsz nekem egy fél oldalt,de én hiszitizek :D am bingó,forzáztam,mass effect (nem toltam odáig h bekelljen rakjam a 2. lemezt)nekem nem jön be meg a többi csiribiri game...elég válogatós vagyok
22.
22.
Vopesz
A legutóbbi (novemberi asszem) frissítés óta tartok ezektől az updatektől. Konkrétan el kellett adnom a boxomat, és vennem egy s-t, mert nem tudtam elindítani egy arcade játékot sem, meg fagyott össze-vissza. Support nem segített (legalábbis újat nem tudtak mondani), a hivatalos microsoft oldalról meg rendre törölték azokat a topicocat ahol a hibákat gyűjtötték össze a felhasználók. Remélem ez nem fog megismétlődni.
21.
21.
p3ti
Nekem nincsen problémám a 2 DVD-s gamekkel .Ahogy itt már írta valaki , fel kell instaláli a Vinyóra és kész . ;)
Igazán elő rukkolhatna a MS vmi újabb xboxxal ... 2005 Óta rengeteget fejlődött a technika . Nagyon örülnék egy új konzolnak , de tuti még a kinectből szedik a pénzt :(

20.
20.
Yami
#12: Engem egyáltalán nem zavar ha cserélni kell a lemezt. Csak megejtettem egy poént. Neked nem kéne minden ilyenen egyből hisztit csinálni.

#15: Nem tudom neked milyen Xboxod van, de a több lemezes játékok nagy részénél akkor is cserélni kell a lemezt ha fel van rakva winyóra. Ugyanis a lemezt használja a játék eredetiségének ellenőrzésére.
És ha azt mondod arra elég az első lemez is akkor tévedsz.
Általában a játékok minden lemeze alkalmas a hitelesítésre, hogy a merevlemez nélküli gépekkel is futtatható legyen. Van kivétel, pl a Forza 3 2. lemeze nem tartalmazott hitelesítést, így az azon lévő bonusok nem is voltak használhatóak merevlemez nélküli gépben.
És ha mindkét lemez alkalmas a hitelesítésre és emellett engednék, hogy lemezcsere nélkül fusson a játék akkor simán megjátszható lenne az a trükk, hogy te is meg haverod is felrakjátok az adott játékot majd osztoztok a lemezeken és mindketten teljes értékű szoftverrel játszhattok.
19.
19.
crytek
Hát akkor lehet vége lesz az xbox wareznak.Ezt a lemezméret mizériát nem azért csinálják mert kevés a hely hanem a warez miatt.
DL lemezen elhelyeznek + 1 GB-ot de mi nem fogjuk tudni kiírni ugyanúgy szóval no warez :(
Akkor ps3-at kell venni.
18.
18.
Mortis
Meg is látszik a különbség...Meg kellene lépnie ezt a Microsoft-nak, az biztos...
17.
17.
dzsiádzsó
Azért azt is mondjuk el, hogy az új dash betesz a wareznak, visszaállítja a FW-t, és minden nem AP2.5 játék sem bootol többé :)
16.
16.
Starkiller89
#6: :D:D:D az biztos hogy vmi új olvasó lesz, de blu-ray semmi képen sem :(
Egy hónap és veszem a ps3-mat. Ami érdekelt azt kijátszottam x360-on, meg majd még a Gears os War 3 ami kell és ennyi. PS3 jelenleg tartja a szintet sajna :/
15.
15.
Apostol360
#14: nekem nem kell cserélgessem,mind2 lemezt felkell rakni... #13: mért nem veszel wd vinyót,tokod már megvan bemoddolod és láss csodát ;)
14.
14.
Scoo
#12: Akkor is kell cserélgetni ha felrakod a játékot. Legalábbis a Mass Effektnél úgy volt. Kiírta, hogy rakd be a kettes lemezt. Más kérdés, hogy ez engem nem zavar, ha minőségi a játék.
13.
13.
SütiMester00
#12: hidd el felraknám ha nem 20 gb-s box-om lenne... bár talán ebben a hónapban veszek 250 gb-s slim-et.
12.
12.
Apostol360
#6: felkell rakni vinyóra és akk nem kell cserélgetni,én nem is értem mit kell ezen ennyit hisztizni....
11.
11.
Mathia$
#5: Igaz, még nincs olyan játék ami kihasználná a 100gb-ot. (Majd a Rising után érkező MGS :D) De ahogy 10-es komment is írta, a 3D-s változata a Killzone 3-nak már használja a 4 rétegű bluray-t.
10.
10.
szcsaba1994
#5: A 3D-s verziót letölteni 65GB
Eszerint legalább annyit foglal. És ehhez már 4rétegű BR lemez kell.
(Nincs PS3-om)
9.
9.
Yami
#7: "Elég elvetemedett a Microsoft, hogy még mindig a DVD-ket támogatja."

Az Ms nem azért nem cseréli le a DVD-t mert "elvetemedett" (ami szerintem inkább elvetemült akar lenni, mert vetemedni a deszkák szoktat.) hanem mert egyszerűen a kompatibilitás miatt ilyen jellegű változtatás nagyon macerás és költséges lenne adott konzol-generáción belül.
8.
8.
M.invisible
Van még sok más is, ami több lemezes. Bár szerintem ez tök mind1, hogy mennyin van rajta.

Ps sem tudja jelenleg kihasználni a 100 gigát. Ebbe a generációba meg már nem is fogja talán. Szerintem kevés lenne hozzá a hardware. Így is a belső fejlesztésű játékok közül pár már az 50Gb-ot is megközelítti. Max egy olyan játékot tudnék elképzelni 100Gb-on, ami nem 8-10 óra játékidővel kecsegtet. Mondjuk egy monumentális RPG-t, ahol óriási bejárható terepek vannak, nagyfelbontású textúrákkal. Az FF XIII Versus akár lehetne is ilyen:D De nem hiszem, hogy lesz....

A jövő meg talán nem is korongos megoldásokban rejlik. Flash háttértárolókat tudnék elképzelni a következő generációban, mint a kézzelfogható megjelenés eszközei.
7.
7.
Rave24
Elég elvetemedett a Microsoft, hogy még mindig a DVD-ket támogatja.

#3: Egyetértek.

Legalább 2 játékot tudok emliteni, ami multiplatform és több lemezen van. 1.: FF XIII
2.: Rage (bár még nem jelent meg, de vlmi olyasmit olvastam/hallottam, hogy két külön lemezen lesz két nagy terep X360-on, ellentétben a PS3-nál, ahol csak 1 lemez kell)
6.
6.
Yami
#3: Az új Xboxon majd két DVD olvasó lesz, hogy ne kelljen cserélgetni a lemezt. XD
5.
5.
InGen
#2: A KZ3 sima duplarétegűn jött tudtommal, igaz, azt majdnem tele is töltötte. :)

Ettől függetlenül átírtam a szövegben, mert tényleg akár 100gigát is megtölthetnek, bár nem valószínűsítem, hogy játékot mostanában látunk ilyen lemezen.
4.
4.
Mathia$
Am kiváncsi vagyok hogy mit akarnak elérni ezzel az 1gb plusszal.
Olvastam néhány kalóz és hacker oldalon olyat hogy pontot akarnak tenni a másolás végére és a dashboard frissítéssel megszűnik a NoJtag.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...