A távozása után a közösségi médiában savazzák Bobby Kotickot

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Most, hogy Bobby Kotick elhagyta az Activision Blizzard vezetői székét, az iparági dolgozók a közösségi médiában teregették ki a szennyest a volt vezérigazgatóval kapcsolatban. Enyhén szólva is vannak érdekes sztorik.

Az Activision korábbi és jelenlegi alkalmazottjai kitálaltak az interneten arról, hogy milyen vezető volt Bobby Kotick a cégnél töltött 32 éves karrierje során. Most, hogy a Microsoft felvásárolta a kiadót és a korábbi vezérigazgató távozott, már büntetlenül alkothattak véleményt róla. 

Nem meglepetés, hogy sokan rossz kapcsolatot ápoltak a főnökükkel, sokak szerint a tevékenysége nem is volt jó hatással a munkamorálra. Az elmarasztaló sztorik között halálos fenyegetéseket, komplett fejlesztések elkaszálását és Jeffrey Epsteinnel való állítólagos kapcsolatát is megtaláljuk.

Nemrég kiderült, hogy Kotick akár 400 millió dollár értékű végkielégítést kapott, amikor elhagyta a céget, de az iparágban ezt sokan szükséges áldozatnak tekintik, csak hogy lássák a távozását. Egy bejegyzésben a Call of Duty egykori fejlesztője azt írta, hogy már munkába állása első hónapjában látta kikelni magából az egykori vezetőt, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöl egy alkalmazottat. Ezután a jelenlévők köpni-nyelni nem tudtak, és Kotick mindenki előtt kirúgta az illetőt.

Az egykori bennfentesek szerint az Overwatch 2 steames megjelenése a cég részvényárfolyamának csökkenéséhez vezetett, hiába figyelmeztették a vezetőséget arra, hogy nagy valószinűséggel review-bombázás áldozata lesz a játék, mintha csak a falnak beszéltek volna. Hát úgy is lett.

Talán a kínai játékosok voltak talán a leghangosabbak, amikor kiderült, Kotick távozni fog a cégtől. Mint ismert, sokan ők okolták azért, hogy a Blizzard játékai elérhetetlenné tették Kínában. Vannak olyanok, akik szó szerint tűzijátékkal ünnepelték a CEO kirúgását.

Sok fejlesztő arról beszélt, hogy Bobby Kotick kapcsolatban állt Jeffrey Epsteinnel is, meg is osztottak egy képet Epstein listájáról, amin a "Boby Kotic"(sic!) név látható, kiegészítve az activisionös e-mail címével. Nem nehéz összerakni, hogy vélhetőleg ő is az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt üzletember belső köreihez tartozott.

A történeteknek még nincs vége, a beszámolók szerint Kotick rendszeresen elutasítóan beszélt a cégen belül a fejlesztők küzdelmeiről, gyakorlatilag nem sokba nézte a dolgozókat az évek során.

4.
4.
silkgoat
folmarkolja a 400 millat es rohogve szivja majd fel a thai fiukurvak hasarol a kokot. Magasrol leszarja mit gondolnak rola :D
Szociopata faszkalap
3.
3.
delphijos
Tény hogy vezetőként “haverkodva” nem lehet rendesen vezetni egy céget, de azért vannak határok. Az azért szomorú hogy szinte természetes az a hozzáállás hogy azért mert valaki alkalmazott egy cégnél , szinte “tulajdonnak” tekintik , aki el szemben bármi megengedhető, Manapság nagyobb figyelmet kap a családon - párkapcsolaton - belüli erőszak ( nem csak fizikai ) téma, ahol az egyik fél full alárendelt szerepben van, és ilyen-olyan ok miatt nem tud ebből kiszállni, de az hogy sok munkahelyen ez megy, arról jóval kevesebb, ha épp nem semmi.
1.
1.
Nothing
Általában nem szokásom a külső alapján ítélni, de erre a csávóra tényleg csak rá kell nézni: minden romlottság ott van a képén ennek az emberbőrbe bújt szociopata sátánfajzatnak. És mennyi ilyen van még, atya ég...persze mint vezető pozícióban, dollármilliomosként.

Egyszer talán majd megértem, hogyan működik a világ.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...