Bezár a Stray Souls fejlesztője, a Jukai Studio is

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 3.
  • Gyászhír
Link másolása
A túlélőhorrorjuk gyér eladási számai, az internetes zaklatások, valamint a kiadójuk, a Versus Evil bezárása ahhoz vezetett, hogy a Jukai Studio is lehúzza a rolót. Mindössze a papírvékony Stray Souls maradt utánuk.

A Jukai Studio-ról is csak múlt időben beszélhetünk, hiszen az ünnepek alatt ők is lehúzták a rolót. Az X-en jelentették be a rossz hírt, aminek három fő oka volt: első és egyetlen játékuk, a Stray Souls gyér kritikai fogadtatása és csapnivaló eladásai, az őket ért internetes zaklatások, valamint a kiadójuk bezárása.

A zaklatások különösen brutálisak voltak a fejlesztő számára. A csapat csak két alapszemélyből áll, valamint szerződéses alkalmazottakból. Állításaik szerint őket, valamint a kiadó munkatársait és a hozzátartozóikat folyamatosan kéretlen üzenetekkel támadták a kiberbűnözők.

Az ügy most az ügyvédeik kezében van, így nem beszélhetnek róla bővebben. A stúdió bezárása ellenére senkit nem bocsátottak el, hiszen "soha nem nagyvállalatként működtek". A csapat tagjai ehelyett úgy döntöttek, hogy mindenki a maga útját járja tovább. A Stray Souls jogai a fejlesztő tulajdonában maradnak, de a további támogatás esélye valószínűtlen.

Ez pedig rossz hír a rajongók számára, akik abban reménykedtek, hogy a Stray Souls valaha játszható formába kerül. Mi is ostoroztuk az elsőre ígéretesnek tűnt túlélőhorrort, ám mégis csalódnunk kellett benne.

3.
3.
Spazz Maticus
A legelső címszó volt ez a "túlélőhorror" amit letiltottam a Steam ajánlásaiban, mert addig kb. talicskával öntötte rám ömlesztve a mindenféle dupla ZS-kategóriás ilyen sz@rok trailerjeit.

És ezt nem a stílus kritikájaként mondom, de az biztos hogy népszerűvé válása miatt a piac itt "kissé telítetté" vált, -és bár a készítők és főleg családtagjaik zaklatását mélyen szánalmas dolognak tartom- amit ők itt alkottak az kb. a The Day Before- kategóriába esik, és szükség nem nagyon van rá, úgyhogy csak "hullik a férgese", ennyi történt velük, nem több...
2.
2.
sanada
Én csak videót láttam róla, de az is rettentően kínos és béna volt.
1.
1.
crytek
Na akkor gyorsan szórni bele mindenhova a címeket ahova csak lehet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...