Belenézhetünk a Silent Hill 2-remake harcaiba, de dátumunk továbbra sincs

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 1.
  • Videó
Link másolása
Időszerű volt, hogy a Konami végre mutat valamit a régóta parkolópályán lévő Silent Hill 2-remake-ből. A State of Play apropóján egy harcokra koncentráló előzetessel gazdagodunk, ám a megjelenési dátummal még mindig hadilábon állunk.

Több mint egy évvel a hivatalos bejelentés után végre előkerült a Silent Hill 2 felújított változata, a State of Play keretében egy akciódús gameplay trailer érkezett róla. Főszereplőnk, James Sunderland hűséges bunkósbotjával aprítja a város ködös utcáin felbukkanó rémségeket, ám ha van nála lőszer, akkor pisztolyára és puskájára is hagyatkozhat.

A váll feletti kameranézet sokkal modernebb érzést ad a remake-nek, az eredeti játékban látottaknál mindenképpen élvezetesebbek lesznek az összecsapások.

Még mindig furcsa, hogy a Konami és a Bloober Team miért hallgat ennyire a túlélőhorrorról, kezd kicsit komédiába hajlani, hogy továbbra sincs megjelenési dátumunk hozzá. Az anyag remélhetőleg még idén befut PC-re és PlayStation 5-re.

9.
9.
Ganzer
#7: Jaja, én is a Bloodborne miatt vettem annó ps4-et.
8.
8.
sumblinker
PS4 grafika, de PS4-re nem jön. Tök jó.
5.
5.
Hoki György
#4: Az a baj, hogy mindkettőt ekxluzívnak hirdetik - timed, mert azt hiszem idővel mindkettő jön PCre is, csak nem tudni mikor - a Sonynak pedig kellenek az exkluzívok, ha már eddig annyira kényelmesen ültek a seggükön, hogy a Spiderman 2 volt az első komolyabb csak ps5re készített címük. Belustultak, ellazultak, és ezt mindenki megunta, élen a vásárlókkal, hiszen már lement a fél generáció, és kb semmit nem tudnak felmutatni.

Arról, hogy a játék felér e majd az alapjához... hát, nem tudom. Attól függ, mihez és hogy nyúlnak hozzá benne. A Bloober imádja a Silent Hillt, de az előző játékaik miatt egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy "értik" is a Silent Hillt, mint koncepciót és sorozatot. Ez a "nem értés" nem baj, amíg meg nem próbálják megfoltozgatni az élményt a saját ötleteik szerint, akkor viszont okozhat problémákat. Én várom, de érdemes fenntartásokkal kezelni.
4.
4.
Doomsayer
Ezen a játékon van a világ szeme... Most, hogy az Alan Wake 2 későn érkező harmadikként felnőtt a nagy elődökhöz, mint Resident Evil és Silent Hill, már csak az a kérdés maradt, hogy az új Silent Hill 2 felér-e a Silent Hill 2-höz. Én személy szerint azt sem bánnám (a Death Stranding 2-vel együtt), ha nem lenne konzol exkluzív egy darabig sem, de azt szerintem a kiadó sem bánná, mert ha az lesz, akkor utána nem lehet eladni majd PC-re.
3.
3.
Hoki György
Csak adnának már dátumot. Rosszul nem néz ki, nem annyira kifinomult animok, mint pl a Resi remake-jeiben, de kisebb csapat is csinálja.

Amit nem annyira éreztem, az az ost - pedig azt vártam legjobban. A trailerben amennyire kihallom az eredeti Promise újracoverelt verziója volt hallható, de valahogy nem azt a hangulatot adja, amit "kéne". Valamiért olyan upbeat, akciódús érzete van, nem a melankólia, ami az általános SH - és főleg a 2 - soundtrackjeire érvényes. Persze lehet hogy csak trailer drop, de fura volt.
1.
1.
Nothing
A séta-animáció meg James arányai eléggé furák (mintha Slenderman-t látnám), de amúgy frankón néz ki.

p.s.: *Sunderland
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...