Dragon Age: Inquisition - Dorian, a meleg csapattag

  • Írta: Arell
  • 2014. július 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A BioWare honlapján megjelent karakterismertető szerint a Dragon Age: Inquisitionben a sorozat első "teljesen meleg" karakterét ismerhetjük meg az új csapattag, Dorian személyében, aki egy mágus lesz.

A BioWare régóta dolgozik olyan játékokon, melyben a főhőst alakító karakterrel romantikus kapcsolatokba bonyolódhatunk a minket követő társainkkal. A Mass Effect-, a Star Wars: Knights of the Old Republic- és a Dragon Age-szériákban is sok lojális barátra, és akár szerelemre is lelhettek a felhasználók, akik beleéléssel követték a nagyszerűen kidolgozott történeteket, és taposták virtuális megfelelőjük által járt, sokszor életveszélyes utakat.

Természetesen senki nem próbál valódi érzelmeket sugallni a képernyő előtt ülők és a játék szereplői között, az edmontoni cég mindenesetre törekszik arra, hogy a címeit megvásárló fiatalok és idősek olyan élményre leljenek, amitől még személyesebbé válik számukra a történet. Mindannyiuk számára.

David Gaider ezen a gondolaton elindulva dolgozta ki Dorian karakterét, aki hosszú idő óta az első szigorúan homoszexuális követőnk a BioWare gondozásában lévő sztorikban. A Knights of the Old Republicból ismert Juhani volt az első igazán emlékezetes NPC, akit eredetileg arra terveztek, hogy kizárólag a nőnemű főhőssel kezdeményezhessen romantikus kapcsolatot, egy bugnak köszönhetően ez végül mégsem valósult meg tökéletesen. Később, a Mass Effect 3-ban találkozhattunk Steve Cortez pilótával és Samantha Traynorral, bár őket nem vihettük magunkkal egyik küldetésre sem.

A Dragon Age hivatalos oldaláról kivonatosan készült összefoglaló szerint Dorian a Tevinter Imperium mágusa, aki a tiszta vérű varázslók korrupt, előre elrendezett házasságaiból származó szörnyűségei ellen indult, míg végül kirekesztetté nem vált. A csípős megjegyzéseiről és unott szarkazmusáról ismert férfi valahol belül még mindig hisz a tevinteri helyzet javíthatóságában, bár magára vállalt száműzetése valószínűleg a javulás ellenére sem fog feloldódni. Dorian ugyanis meleg, ami a Tevinter mágustársadalmában - mely a vérvonalak tökéletességét hangsúlyozza -, nem elfogadható.

David Gaider, aki maga is homoszexuális, bízik benne, hogy karaktere, aki saját elmondása szerint ugyan "ellentmondásos lesz bizonyos körökben", elnyeri majd a felhasználók szeretetét, és teljes értékű karakter lehet az október 7-én megjelenő Dragon Age: Inquisitionben.

145.
145.
gildesh
#144: Semmivel sem kisebb rizikó egy kétnemű szülő pár a nevelésben, mint az egynemű. Ja, egy tökéletes világban az anya egy tökéletes női minta, az apa meg egy tökéletes férfi minta kellene, hogy legyen, csakhogy a világ messze nem tökéletes, és a férfiak és a nők is gyarlóak, hibáznak. Jó duma, hogy a szülőknek kellene a mintát biztosítani, csak arról az emberek 99%-ának halvány lila gőze sincsen, hogy pontosan mi is lenne a helyes minta. Ilyen szempontból egy egynemű pár gyakorlatilag semmiféle hátrányban sincs a heteroszexuálisokkal szemben.

Másrészt nem a szülő az egyetlen minta a gyermek fejlődése során, sőt, nagyon gyakran háttérbe szorul, vagy éppen ellenkező hatást ér el a példamutatást illetően, mint eredetileg gondolná. A szexuális magatartást meg kábé semennyire sem a szüleinktől tanuljuk.
144.
144.
Claymen
#143: Első sorban, köszönöm a kulturált válasz és a dicséretet, előbbiből sejtem, hogy ugyanez rád is igaz.
Másodszor viszont...
Sajnálom, amin te keresztülmentél, több barátom jár hasonló cipőben, mégsem tudom mondani, hogy megértem, mert elképzelni se tudom, én "idilli" családban nőttem fel. Viszont nem arra céloztam a családképpel, hogy ez egyenes út a homoszexualitáshoz. Hanem, arra, hogy egy normális világban (tudom Sci-fi) egy családban a szülők anya és apa. Ennek a rendnek a borulása már egy kifordult családképet eredményez.
Rólad nem tudok nyilatkozni, nem ismerlek sem téged, sem a múltadat. Azt viszont tudom, hogy az egyik szülő emberformáló jelenlétének a hiánya mit eredményezhet. Van az ismerőseim között csak apás, és csak anyás srác is. Minden esetben jelen van, hogy valami hiányzott a fejlődése során. Néha szembetűnő, néha csak sokadik beszélgetés, és valódi ismeretség után.
Ebből indulok én ki, hogy ha már a puszta hiány ilyen következményekhez vezet, mi lesz akkor, ha az az egy meglévő támasz is megszűnik.
Én soha nem állítottam, hogy egy meleg nem lehet egy "idlli" család gyereke. Mert ez nem az emberről, ez a génekről szól. (A páva diváthomár kotorékállatokra vagyok hajlandó betűt vesztegetni)
De be kell látnod, hogy legyen a homoszexualitás egyszerű genetikai kódhiba, betegség, vagy a Lucifer stigmája, nem normális dolog. Az pedig, hogy azzá akarják tenni, vagy csak el akarják hitetni, hogy az, már egy támadás. Nem akarok az oroszokkal példálózni, mert az már a másik véglet. Azért mert valaki homár nem érdemli meg, hogy összeverjék. De ha ő ezt az utcán üvöltözi, rózsaszín tangában, akkor nem tudom mit vár. EZ a sarkítás. Nekem már attól is felfordul a gyomrom, hogy transzparensekkel szállják meg a fővárost.

Csak magamat tudom ismételni. Nem normális, soha nem is lesz az, ne akarják elhitetni. Örüljenek a "megtűrt" kategóriának, mert akárhogy nézzük, nem normálisak. Integrálódjanak, vagy tűnjenek el.
143.
143.
pimpa25
#139: Nagyjából végigolvasgattam a kommenteket,azért a tiedre reflektálok,mert tököm vadásszon két oldallal ezelőttit.
Nos,nem nácizok,fasisztázok,egyebek,sőt,azt kell mondjam,h irományod alapján a tanult,művelt emberek csoportját erősíted.És őszintén,éppen ez az elkeserítő..
Amit az egészséges családmodellről leírsz,már nettó fa..ság,és ezt te magad is beismered,amikor biológiai defektusként értékeled a homoszexualitást.Én speciel elvált családban,édös jó anyámmal nőttem fel(tehát egy erős apa kép nélkül),és mégsem érzek késztetést arra,h mindenféle dolgokat juttassak az ánuszrózsámba.Ellenben valahonnan csak "érkeznek" a meleg emberek,nem a buzifán nőnek,és onnan szüretelik őket a bőrgatyás,félmeztelen homárok,hanem sokszor tisztes családok gyermekei,apa+anya,idill,meg a tököm.
Arra,h ez milyen hatással van az örökbefogadott gyermekekre,majd térjünk vissza 10-20 év múlva,amikor már lesznek megbízható statisztikák,mert egyelőre vagy szivárványos hátterű honlapok,vagy nyakig gombolt kardigános anyukák terjesztik az igét a maguk szája íze szerint formálva,és legyünk őszinték,egyik se objektív adat.Amiben mindkét oldal egyetért,h a legnagyobb veszélyt ezekre a gyerekekre a társadalom jelenti,a "normális" családban élő gyerekek piszkálódásaival a legnehezebb megbirkózniuk,ez meg nem hiszem,h a meleg szülőket minősít.
Amit pedig a toleranciáról,és a jogokról írtál,az meg megint olyan sarkítás,h be is szarok.1:senki nem kéri,legyél meleg,megérzésem szerint nem is fogják egyhamar.2:ugyan ne hasonlítsuk már össze azt,h valaki csillámfaxpóni háton lovagolva gyökérkedik az utcán(amitől mondjuk én is,mint az itt megszólalok 99%-a sikítva hányom a fost) azzal,h szétütöd vkinek a fejét.Én speciel a békemenet,és egyéb politikai megmozdulásokkal vagyok úgy,h a g.ciért kell mindenféle macskajancsi diktátorokhoz imádkozni transzparensekkel az utcán tömegesen,de mégsem érzem felhatalmazva magam,h példának okáért közéjük rohanjak egy tankkal-bár szó se róla,jól esne a lelkemnek.
Nagyjából ennyit akartam,kaccsojja ki kérem...
142.
142.
B-Shaggy
#139: A gyerekvállalós résszel egyetértek, az általad jól leírt 'nem megoldható természetes úton, szóval nem kell máshogy megoldást keresni rá' és a 'gyereknek szüksége van anyára és apára is' indokok mellett még hozzátenném azt is, hogy amilyen méreteket ölt a bullying ( na, most valaki mondja meg ennek a magyar megfelelőjét :D ) a mai gyerekek körében, hogy a teljesen 'normális' gyerekek életét képesek tönkretenni egyesek, képzeljetek el egy olyan szerencsétlent, akinek melegek a szülei.
141.
141.
Juha
#139 +1
Tényleg az a helyzet kezd kialakulni, hogy lassan én vagyok a barom, mert mondjuk nem nézem tv-ben sem a melegfelvonulást.
Addig engem sem zavar, amíg megoldják maguknak. DE az is igaz, hogy ha mindenki titkolnâ, hogy találnák meg egymást?
Javaslatom nincs, próbáljon vki. egy szolid gay-tábort szervezni, egyböl feljelentenék, föleg itthon. Csak a pink lófasz-alakú kitüzõ segíthetne, és senki nem zargatná feleslegesen a másikat.
Egyenlöség pedig nem létezik, (mert vannak egyenlöbbek stb.) De nem is egyenlö a két fél! Nézzük meg az állatvilágban mi lesz a sorsa annak, amelyik nem a szokásos viselkedési normát képviseli.
Az emberiségnél ugyanez várható, csak hála fokozatosan hanyatló intelligenciánknak le vagyunk maradva. Mâr csak az a kérdés, hogy akkorra mi lesz a normális.

Na nem írok többet mert elolvad a jég a whiskeyben.:-)
140.
140.
vnm51
#139: Messze a legjobb leírás amit mostanában olvastam nem csak itt, hanem általánosságban. Az utolsó bekezdéstől pedig epic.
139.
139.
Claymen
Olvasgattam a hozzászólásokat, és azért nem egy ökörség van közte.
Boszorkányüldözéshez, hasonlítani ezt az egészet teljes ökörség. Annak két oka volt. Az egyház el akarta zárni a nőket az egyházi cím megszerzésétől, és ostobaságban tartani az embereket, hogy a gyógynövény nem segít a gyulladáson, inkább imádkozzál... Viszont ott hatalmi háttere volt a dolognak. A hírekben olvastam, és nem vagyok valami hatalmas demagóg, de ebben van valami:
" 600 éve üldézték a boszorkányokat, mint most a melegeket.
" Most üldözzük a pedofilokat, mert a népesség elenyésző része normálisnak tartja, akkor ezt is el kell fogadni?"
(Aki lejobbikoz/náciz/fasisztáz azt helyből kiröhögöm)

Nekem személy szerint a legnagyobb problémám az, hogy gyereket akarnak vállalni. Először is feltenném a kérdést, hogy ha biológiailag megoldhatatlan, miből gondolják, hogy kell nekik? Másodszor pedig egy egészséges gyerek fejlődéséhez apa és anya szerep egyaránt kell. Nem természetes, nem egészséges, és nem normális az egyneműek kapcsolata. Ha ezt az állatvilágra vetítjük, ott azért vannak nemváltó egyedek, hogy a létfenntartást biztosítsák. Nálunk ez a homokosoknál, mint már volt róla szó, biológiailag lehetetlen, nem véletlenül.

Ha két ember szereti egymást, és egyneműek, tegyék. Legyenek boldogok. Engem nem ez zavar. Az már annál inkább, mikor el akarják hitetni, hogy ez normális, vagy akár követendő, és gyereket akarnak. Éljenek boldogan, legyen teljes életük. De akarják, hogy én ezt nézzem, vagy normálisnak ítéljem meg.

Az is ostobaság, hogy ez betegség, meg a sátán műve, meg egyéb szellemi fogyatékos marhaságok. Biológiai rendellenesség. Pont. Eltér a normálistól. A másik dolog ami engem felidegel, mikor azzal jönnek, hogy az emberek fogadják el. Hát lóf@szt! A népesség 90% nem ilyen. A maradék 10% tudjon beilleszkedni, és elfogadni, hogy ez van.

A tolerancia meg egy kifordult korcs marhaság lett a napjainkra. Lassan elérünk oda, hogy a normális embernek kell magyarázkodnia, hogy miért nem homokos. Ami meg a jogokat illetni. Ha neki joga van az utcára vinni ezt az egészet, nekem jogom van szétütni a fejét, mert olyat mutat a gyerekemnek ami nem normális, és soha nem is lesz az.
138.
138.
vnm51
Olvasgatva az utóbbi kommenteket én már csak azt várom, hogy mikor lesz a DA-ban, meg TES-ben meleg sárkány.... Na az b@szná ki a biztosítékot.
137.
137.
névtelenség
#136: Mint a minden ötödik családtag legyen kínai elv? :D
136.
136.
Yanez
Örüljetek amíg csak a játékokba vezetik be a melegeket! Úgy 20 év múlva már minden családban kötelező lesz minimum 1 meleg a háznál.
135.
135.
QuartoDestra4
#133: kimaradtak a kérdőjelek ezért beakadt a faszom a plafonventilátorba kérem megismételni az instrukciókat
134.
134.
MrBenjamintoto
#130: http://www.gamekapocs.hu/tag/donpedro/blog/3433/ajanlo_my_little_pony_friendship_is_magic
133.
133.
névtelenség
#132: Don pedro erről 2012-ben írt egy nagyon jó blog-ot. Most sehogy sem találom, angol cuccal pedig nem akarlak untatni.

Lényeg:
Lauren Faust,
zseni,
megbízták hogy csináljon rajzfilmek marketingnek,
csinált rajzfilmet de eltért klisétől,
4chan kezdetben jó viccnek használta,
hoppá ez zorál,
felnőtt közönség jött,
profit
132.
132.
Ehrmahgehrden
#131: A 107-es komment homoszexualitással kapcsolatos, csak érintőlegesen foglalkozik metroszexuálisokkal illetve divatbuzikkal.
Lennél szíves felvilágosítani, hogy mégis mit nem találok átlátni ?
131.
131.
#130: Olvass utána és rájössz, hogy az ég világon semmi. De tudom javasolni a 107-es kommentet!

#127: Azért, mert mindenki meg akarja győzni a másikat, csak nem tudja. Ezért mindig megy az újrapróbálkozás.
130.
130.
Ehrmahgehrden
Egyébként most, hogy nagyjából kiveséztük a homoszexualitás témáját, nem akarja elmagyarázni nekem, hogy mégis mi vesz rá egy érett, felnőtt férfit arra, hogy bróni legyen ?
129.
129.
Zelgadis187
#120: Itt nem nagyon írnak cikkeket csak lefordítják az aktuális híreket ismertebb külföldi oldalakról.
128.
128.
Ehrmahgehrden
#126: Amúgy te komolyan gondolod, hogy azért rakták bele ezt a karaktert a játékba hogy szexualitásán keresztül valami igazán érdekes és izgalmas történetet szőjenek vele ?

Szerintem nagyon tévedsz.
Egész egyszerűen ez már odaát alap, hogy van egy politikailag korrekt karakter a játékban.
Egyszer felmentem a német nyelvű Wikipedia egy cikkét megnézni ( a konkrét cikk címére nem emlékszem).
A cikk tartalmának nagyjából köze nem volt a bevándorláshoz vagy ilyesmihez, de azért azon az egy szem képen ami be volt vágva a szöveg mellé, azon ott virított egy kis csokigyerek.

Jelen esetünk is teljesen ilyen.
A 'művészet a művészetért' szerű 'politikailag korrektség a politikailag korrektségért' szüleménye.

Persze elképzelhető, hogy tévedek, és ennek az ürgének a szexualitása tényleg rengeteg mindent meg fog változtatni, az ebből font sztoriktól meg hatalmasokat élvezünk majd, de igencsak erősen kétlem.
127.
127.
drat576
Boooooooorin'
- mért írja le mindenki tízszer a véleményét, ennyi ismétlés az HBO-n sincs.
Azért annyira nem nagy szenzáció ez.
126.
126.
B-Shaggy
Huhh, az ember lenyírja a füvet és megduplázódik a kommentek száma :D
Aki azt mondja, hogy ezzel a vásárlók számát növeli, vagy azért teszik bele, hogy hírt csinál, az szerintem téved. " Hm, ebben a játékban van egy olyan ember, aki hasonlít rám. ezért fogom magam és kiadok érte 15000 forintot! " - No one ever.

Aki meg azt mondja, hogy ezzel több vásárlót veszítenek [ igen, rád gondolok :) ], az meg még nagyobbat téved. Az a pár homofób fasz, akinek ennyi esze van, hogy 1 meleg kari után nem veszi meg azt a játékot, amit amúgy meg vett volna, semmi kárt nem okoz egy Bioware-nagysású cégnek. Szerintem kb ők szégyellnék magukat, ha ilyenek játszanák a játékot.
125.
125.
QuartoDestra4
#124: >arczom mikor fel kell világosítani ezeket a kis újonc péniszpárlatokat arról hogy ki az a shidóbácsi
>arczom mikor nincs arczom
tényleg már a halottnál is halottabb ez az oldal :CCCCC
124.
124.
névtelenség
#123: Nem, QuartoDestra4 eredetileg Shido néven futott, amíg ki nem vágták. aztán újra lelépett, mikor nagyon tele lett a hócipője és most úgy nézz ki elvétve visszanézeget az oldalra. Ahogy látom többnyire gúnyolódni azon, hogy semmi sem változott.

De majd ő kijavít ha tévedek, vagy úri kedve engedi...
123.
123.
Ehrmahgehrden
#122: Neked ez valami alteregód vagy valami ?
122.
122.
névtelenség
#121: Kicsit szerencsétlen a dolog, de mi Shido-val in-joke szinten kommunikáltunk most.
Sorry, ezt lehet hogy tényleg PÜ-be kellett volna. :)
121.
121.
Ehrmahgehrden
#117: Gratulálok, keverd már bele a szóváltásba a származást és a bőrszínt is ha lehet légy szíves, mert annak totál sok köze van ehhez az egészhez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...