Leépítések a The Witcher spin-offjának fejlesztőinél

  • Írta: zoenn
  • 2023. május 16.
  • Gyászhír
Link másolása
Pár napja még örömhírek jöttek a Project Sirius felől, ám a mai nap arról tanúskodik, mégsincs minden rendben a Molasses Flood csapatánál. Számos fontos dolgozót szélnek eresztett a CD Projekt.

A múlt héten még úgy tűnt, végre egyenesebe jött a The Witcher multiplayer mellékágának fejlesztése, miután a CD Projekt áttervezte a Project Siriust, így a fejlesztés haladhat tovább. Ma azonban olyan hírek érkeztek a Molasses Flood felől, amik bizony számos kérdést felvetnek.

A bostoni stúdió tagjait sorra elbocsátották a minap, a CD Projekt RED által felvásárolt csapat narratív dizájnere, Robert Bailey, az egyik pályatervező, Eleanore Flack, valamint a vezető környezettervező, Gannon Jasper került lapátra, ahogyan Caryn M. Boehm művészeti producer is. Az érintettek egy-egy Twitter-posztban erősítették meg leépítés hírét.

A Kotakunak sikerült elérnie a CD Projekt illetékesét, aki elárulta, hogy "mivel a Project Sirius koncepciója megváltozott, így a rajta dolgozó csapat összetétele is - főleg a Molasses Flood oldalán". A döntés következtében 29 dolgozó vesztette el állását - 21 az Egyesült Államokban, és további 8 Lengyelországban.

Sajnáljuk a dolgot, és reméljük a fejlesztés gőzerővel halad tovább.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...