Hideki Kamiya elhagyta a Platinum Games csapatát

  • Írta: osan
  • 2023. október 12.
  • Biznisz
Link másolása
Még szeptemberben jelentették be, hogy a játékstúdió alelnöke, Hideki Kamiya elhagyja a Platinum Games csapatát, várhatóan október 12-én. Ez meg is történt, most pedig Kamiya egy YouTube csatornával jelentkezett, hogy tájékoztassa rajongóit a helyzetről.

Előzetesen érdemes tudni, hogy Kamiya volt a koponya olyan játékok mögött, mint a Bayonetta-sorozat, a The Wonderful 101 vagy a Sol Cresta.

Frappánsan ’Hideki Kamiya Channel’ névre hallgat a csatorna és legelső videójában nemcsak Kamiyáról tudhatunk meg többet, minthogy a Capcomnál kezdett, de távozásáról is.

Miért léptem ki? Hmm... Hogyan fogalmazzam meg?... Nem tudom megfogalmazni! Megértitek, nem? De... Azt mondanám, azért hagytam ott a céget, hogy kövessem azt, amiben hiszek játék készítőként, hogy a számomra helyes utat válasszam és azon haladjak. Szóval nem fogok még nyugdíjba vonulni. Szeretnék még játékokat készíteni.

Konkrét részleteket nem tudtunk meg arról, hogy miért hagyta ott a céget, de hangneméből belső viszályokra, nézeteltérésekre következtethetünk, vagy csak arra, hogy megunta a bürokratikus rendszerbe zárt „fontos” tárgyalásokra járó életet.

Innentől már mi is csak találgatni tudunk, hogy mit várhatunk a jövőben a nagymestertől, de mint tudjuk a spekuláció fölösleges, így inkább csak türelemmel várjuk következő videóját.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...