Leépítések a Sony egyik stúdiójánál is

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 23.
  • Biznisz
Link másolása
A belsős stúdiók keze alá dolgozó Visual Arts Service Group csapatát is utolérte az elkerülhetetlen, több munkatársuktól is búcsút kellett venniük. Egyelőre nem tudni a távozók pontos számát.

A Visual Art Sevice Group egy érdekes csapat, amit még 2007-ben alapítottak, fő feladatuk a Sony Interactive Entertainment belsős stúdióinak a projektjeihez való animációk készítése, nevükhöz kötődik többek között a The Last of Us Part I is. Most úgy fest, hogy az idei leépítési hullám valamilyen formában őket is elérte.

Erről tanúskodik Daniel Bellemare pályatervező LinkedIn-posztja, amelyben a cégtől való távozásáról és jövőbeli terveiről ír. Rajta kívül még számos más dolgozó is írt a távozásáról, például Matt Barney is. Azonban az Embracer Group stúdióihoz képest itt lehetséges, hogy nem egy központi elbocsájtásról van szó, hanem egyszerűen lejárt az egyes dolgozók munkaszerződése. Erre utal az is, hogy a távozók reakciói sehol sem említik, hogy váratlanul küldték volna őket, illetve optimistán állnak a jövőhöz. A stúdió működése várhatóan zavartalanul folytatódik majd, így a Naughty Dog készülői projektjei sincsenek veszélyben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...