Mégsem készül el az élőszereplős Final Fantasy XIV-sorozat

  • Írta: szlav
  • 2024. január 25.
  • Cooltúra
Link másolása
Öt éve várjuk, sajnos hiába, hogy elkészüljön a Final Fantasy XIV saját élőszereplős sorozata. A tervezett széria mögött álló stúdió alapítója erősítette meg a csalódottságra jó okot adó hírt.

A szörnyen döcögős rajt után végül gyönyörű ívet írt le a Final Fantasy XIV karrierje, az MMORPG jövője pedig továbbra is határozottan fényesen fest. Sajnos ugyanezt nem mondhatjuk el arról az élőszereplős sorozatról, amelyet 2019 nyarán jelentettek be, ám a mai napig nem készült el, a hírek szerint pedig már nem is fog. A Sony Pictures Television és a Hivemind közös produkciója sajnos a tervezeti fázis alatt elbukott, és úgy látszik, hogy nem érdemes számítanunk az újjáéledésre sem.

Mindezt egyenesen a Hivemind alapítója, Dinesh Shamdasani erősítette meg a minap X-en. A The Expanse és a Netflix-féle The Witcher mögött álló stúdió vezetője elárulta, hogy egy remek pilot-forgatókönyvet túráztattak meg a befektetőknél, több évadra szóló tervezettel társítva, ám azt végül mindenhol elutasították. Túlságoson nagyszabású és drága lett volna a produkció ahhoz, hogy bárki kockázatot vállaljon vele - az Amazon volt a legnagyobb érdeklődő, ám végül ők is nemet mondtak. Az élőszereplős Final Fantasy XIV-sorozat tehát sajnos halott.

Természetesen érthető, hogy a nyugaton továbbra is réteg címnek számító japán franchise-zal óvatosak a nagy befektetők, a hír azonban mindenképp szomorú. Vigasztaljon viszont bennünket az a tény, hogy a Final Fantasy XIV előtt izgalmas évek állnak, hiszen nyáron érkezik a Dawntrail kiegészítő, vele együtt pedig a régóta várt xboxos verzió.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...