Cyberpunk 2077 és Witcher mobiljátékok készülhetnek

  • Írta: osan
  • 2024. március 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Mint az kiderült egy gazdasági ülés során, a CD Projekt Red nem zárkózik el attól, hogy mobilokra is elhozza, legalábbis engedélyezze az elhozatalát legnépszerűbb címeinek, így a jövőben akár a Vajákkal, de a Cyberpunk világában is kalandozhatunk mobilunkon.

A kiadó 2023-as fiszkális évét felölelő pénzügyi konferenciája során hangzott el a kérdés, mely arra irányult, hogy a két nagy cím – Cyberpunk 2077 és a The Witcher-játékok – közül tervezik-e valamelyiket egy külsős stúdiónak kiszervezni, hogy mobiljátékok is készüljenek azokból (a Witcher-játékokból már készültek, a Gwent kártyajáték mobilokra is elérhető, illetve ott van a Thronebreaker is).

Michał Nowakowski, a cég vezérigazgatója szerint igen, terveznek, azonban jelenleg nincs semmi bejelentenivalójuk:

A válasz elég egyszerű. Igen, beszélünk róla. Sőt, követjük az ilyen lehetőségeket. Jelenleg nincs semmit, amit bejelenthetnénk, de amikor elérkezik az ideje, megtesszük.”

A következő kérdés az esetleges mobiljáték üzleti modellére irányult, hogy egyszeri díj ellenében lennének-e hajlandók kiszervezni az IP-kat vagy esetleg egy profit megosztó szerződéssel. Erre Nowakowski csak annyit felelt, hogy mivel még nincs semmi konkrétumuk, így erről nem esett szó és nincs egy kifejezett üzleti modell sem, azonban amikor bejelentenek egy játékot, akkor valószínűleg erről is fogunk értesülni.

Ahogy már írtuk is, jelenleg két The Witcher tematikájú játék érhető el mobilokra, 2021-ben megjelent a Pokémon Go-szerű The Witcher: Monster Slayer, viszont azt tavaly levették az áruházakból és már nem lehet vele játszani. Jelenleg a csapat nagy erőkkel a The Witcher 4-en munkálkodik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...