Megjelenési dátumot kapott a Metaphor: ReFantazio

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 23.
  • Megjelenés
Link másolása
A Persona fejlesztőinek új szerepjátéka októberben kerül a boltokba - derült ki a a stúdió legutóbbi livestreamjéből. A Metaphor: ReFantazio érdekesnek tűnik, hiszen a valós idejű és a körökre osztott harcokat egyesíti.

Az Atlus idei éve egészen patinás, sorra jelentek meg náluk a kiválóbbnál kiválóbb RPG-k. Ezt a tendenciát október 11-én folytatja a Metaphor: ReFantazio PC-n, Xbox Series X/S-en, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön.

A tegnapi élő közvetítésben árulta el a rendező, Katsura Hashino a játék megjelenési dátumát, aki korábban olyan Atlus-címeken dolgozott, mint a Shin Megami Tensei III, a Persona 3, a Persona 4 és a Persona 5. A rajongók számára mindenképp jó hír, hogy a Persona zeneszerzője, Shoji Meguro felel a Metaphor: ReFantazio muzsikáiért is, de grafikusként a Nier: Automata művésze, Koda Kazuma is leteszi a névjegyét.

Ami a Metaphor: ReFantazio sztoriját illeti, főhősünk a trónért küzd, miután a királyság uralkodóját meggyilkolták. Nem egyenes ági örökös lép a helyébe, hanem bármely társadalmi osztályból kikerülhet a következő a király, ha elnyeri a nép bizalmát. A birodalom tele van különféle gépekkel és járművekkel, és a játék számos olyan archetípusokkal bír, amelyek már a Persona-játékokban is megtalálhatóak voltak. Például a seeker, a mage és a thief.

Ami pedig a valós idejű és körökre osztott harcokat illeti: egyedül támadhatjuk az ellenséget, különösképp a gyengéket, de társainkkal is összefoghatunk, ha nagyobb kihívást jelentő ellenfelekbe botlunk - ilyenkor a játék körökre osztott csatákra vált.

A Persona-játékokhoz hasonló Social Link rendszer itt is megtalálható Follower néven. Hősünk különféle emberekkel találkozik a kaland során, és a velük való küzdelem új archetípusokat nyithat meg.

A Metaphor: ReFantazio-ból lesz Collector's Editon is, ami 150 dollárba fáj majd, ami egyben az Atlus 35. szülinapjára kiadott művészeti albumot is tartalmazza.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...