Ezt érdemes tudni a Paper Mario: The Thousand-Year Doorról

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 26.
  • Videó
Link másolása
A remake megjelenése már a nyakunkon van, a Nintendo pedig egy részeltekbe menő előzetessel készít fel minket rá. A Paper Mario: The Thousand-Year Door főbb jellegzetességei kerülnek terítékre a videóban.

Minden azzal kezdődik, hogy Mario meghívást kap Peach hercegnőtől, hogy utazzon Rogueportba, és keressen meg egy titokzatos kincset. Miután a lányt X-Nauts elrabolja, derék vízvezeték-szerelőnknek meg kell mentenie, de néhány pályán magát Peach-et is irányíthatjuk. A papírtest számos bravúrt lehetővé tesz: szűk sikátorokon juthatunk át, papírrepülővé alakulhatunk, amivel nagy távolságokat hidalhatunk át.

Az időzítésen alapuló harc érintetlen maradt, illetve Mario különféle jelvényeket is választhat, amivel új képességeket kap. A Gamecube-os eredeti változattól eltérően néhány új funkció is bekerült a kalapba, például harc közben egy gombnyomással cserélgethetjük a csapattagokat - korábban minden alkalommal be kellett lépnünk a menübe ehhez. Kapunk egy új kitűzőt is Nostalgic Tunes néven, amellyel a remixelt számokról az eredeti betétzenékre vált a játék.

Néhány új NPC is feltűnik Rogueportban, akik így vagy úgy segítenek a kalandban. Ott van Toad Battle Master, aki számos tippet ad a csatákhoz, és még egy harci arénát is megnyit előttünk, ahol az összes támadást begyakorolhatjuk. Ian Foomus a Trouble Centerben kell keresni, aki némi fizetség ellenében ad tippet a mellékküldetések teljesítéséhez. Goombella is hasonlóan segítőkész lesz, de az ő nyelve egy gombnyomásra ered meg. Ezen kívül az új zeneszámokat és koncepciós rajzokat a Sound and Art Galleries menüpontban találhatjuk meg.

A Paper Mario: The Thousand-Year Door remake-je május 23-án jelenik meg Nintendo Switchre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...