Nem kap több DLC-t az Elden Ring, de a folytatás esélyes

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 2.
  • Hír
Link másolása
Most már biztos, hogy a Shadow of the Erdtree lesz az Elden Ring egyetlen bővítménye, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem készül több Elden Ring. Ez derült ki Hidetaki Miyazakival készített legújabb interjúból.

A kínai Zhihu készített interjút az Elden Ring rendezőjével, Hidetaki Miyazakival, ahol néhány információ is napvilágot látott a közelgő Shadow of the Erdtree DLC-ről. Ebből kiderült, hogy ez lesz a játék első és utolsó kiegészítője, és nem terveznek további tartalmakat. Az ok egyszerű: szeretnék fenntartani a felfedezés érzését, ahelyett, hogy több részre osztanánk az egészet.

Azonban még nem dőlt el, hogy az Elden Ring története végérvényesen befejeződött-e, hiszen a FromSoftware hajlamos nyitva hagyni a sztorit a jövőbeli játékok számára. Szóval, nagy esély van a folytatásra, ennek ellenére Miyazakit senki nem kényszeríti rá.

A Shadow of the Erdtree pontos hossza sem ismert, és ennek sem lesz konkrét befejezése, de a játékosoknak szembe kell nézniük bizonyos döntések eredményeivel. Mindez azt sugallja, hogy nem lineáris bővítésről van szó, hanem ugyanazt a szabadságérzetet kínálja, mint az alapjáték.

Néhány korábban felreppent rejtély is magyarázatra lel a kiegészítőben, az egyik valószínűleg Miquella és St. Trina közötti kapcsolat lesz - utóbbi biztosan benne lesz a DLC-ben. Sok játékos azt feltételezte, hogy a két karakter egy és ugyanaz, főleg az adatbányászok jutottak erre a következtetésre, az álmok mind magyarázatra lelnek. Már tudjuk, hogy Mohg-ot mindenképp le kell győznünk ahhoz, hogy a DLC sztorija beinduljon, viszont Scarscourge Radahnt is meg kell fektetnünk hozzá.

A fejlődési rendszer is a Sekirótól kölcsönvett megoldást használja az új régióban, ám most kiderült, hogy mindez opcionális, ki-be kapcsolható, így a DLC mindenki számára elérhető, függetlenül attól, hogy mennyit játszottak a fő játékkal. Nehézsége hasonló lesz az alapjáték második feléhez.

A Shadow of the Erdtree június 21-én jelenik meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...