Visszaszámolnak a konzolgyártók

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 6.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft közösségi szócsöve visszaszámlálót indított a saját blogján, ami az E3-nál jár le, a Sony pedig februárban tart majd nagyszabású rendezvényt, ahol a 2013-as terveiről beszél.

2013 az újgenerációs bejelentésekről fog szólni, mindenki ezt várja, szóval bármilyen Sony- vagy Microsoft-rendezvényről, esetleg visszaszámlálóról is legyen szó, azt élénk érdeklődés követi majd - mert ugye az világos, hogy lesz bejelentés, a kérdés az, hogy mikor!

Noha külön nem számoltunk be róla, néhány napja a Microsoft megmondóembere, Major Nelson egy visszaszámlálót tette közzé a blogján, ami az idei E3 kezdetekor jár majd le. Az, hogy a kolléga ekkora feneket kerít a dolognak, mindenképpen gyanús lehet; a korábbi teóriák alapján valószínűsíthető, hogy Redmond az E3-on leleplezi le az új Xboxot.

És mi újság a PlayStation 4-gyel? Nos, a Sony éppen a minap küldött szét egy meghívót a játéksajtónak, ami a február 25. és február 28. között tartandó Destination PlayStation nevű rendezvényre invitálja meg az újságírókat. A hivatalos információk szerint 2013 PS3-as és vitás megjelenéseiről esik majd szó a nagyszabású bulin, de többen máris arra tippelnek, hogy esetleg az újgenerációs PS-ről is lehullhat a lepel. Miért? Mert a Sony szereti az ilyet, lásd a PS Vita bejelentését.

76.
76.
p3ti
#73: De ők tesznek le az asztalra azért elég rendesen . Szerintem a Sony nagyon be bukta ezt generációt . Ha erősen indított volna , eszembe sem jutott volna xboxot vásárolni , és ezzel sok haverom ugyan így volt/van . Az hogy a végére szépen bele lendültek , ennek én nagyon örülök , de szerintem képesek lettek volna hozni a színvonalat egész végig , és akkor az MSnek esélye sem lett volna .
73.
73.
Aramisz93
#69: A Nintendo lassan 30 éve van a videójáték iparban, na ők azok akik megélnek a rajongóikból. És minden generációjukkal újabb és újabb rajongókat szereznek. De a Sony nem is a Nintendo-t akarja legyőzni szerintem, inkább csak a maradék piaci részesedésből minél nagyobbat hasítani ( ahogy a Microsoft is )

Én egy 4. belépőt nagyon szívesen vennék, az csak ösztönző hatással lenne mindenkire. Persze, hogy ki lehetne ez, azt nem tudni. A régiek közül egyik sem lenne képes rá jelenleg ( Atari, Sega)
69.
69.
p3ti
#48: Ebben teljesen 1et értek , a Sony messze nem hozta azt a színvonalat amit elvártam volna tőle a ps2 után . Az előző generációból simán nyert ügyük lett volna , akkora SONY rajongó tábor keletkezett , hogy kényelmesen hátradőltek , és azt hitték hogy egy ilyen rém gyenge Lineupal mint a ps3 kezdeténél simán ők lesznek az "uralkodók" a piacon . Ehelyett a sok játék folytatása vagy siralmas , vagy gyengére sikerült .... nem csoda hogy elkezdték HD remakebe kiadni a régi sikercímeket . Az hogy egy sz*r team vagy privát chatet nem tudtak megoldani a hatalmas high-tech gépükkel , pedig egyenesen fejbelövés volt . Simán hozhatták volna a 150-200 millós eladást , de olyan lassan reagáltak , hogy szinte a tej megaludt a szájukban . Az MS pedig nagyot lépett , komolyan be akart szállni az egészbe , és sikerült is nekik . Ahoz képest hogy a Classic xbox nem volt nagy durranás , ahoz képest most hatalmasat sikerült lépniük . Ha a Sony továbbra is azt hiszi hogy a rajongó tábora majd el fogja tartani őket a következő generációban , akkor bizony kúr*a nagyot fognak bukni , mind a ps4 , mind a Vitaval .

De az is vicces hogy a 10x gyengébb Wii , illetve a PSVhez képest többszörösen gyengébb 3DS orrba szájba veri/verte őket eladásban . A sima Nintendo DS megelőzte már a ps2es eladásokat is .
68.
68.
br1Koo
Én abban reménykedem, hogy kicsit azért lejjebb nyomja majd a mostani generációs játékok árát az új generáció megjelenése.. Azt terveztem, hogy megjelenéskor veszek ps4-et, de ha belegondolok szeptember óta van meg a ps3-am és még egy valag játék van amivel szívesen játszanék rajta, tehát nem tudom hogy lesz.. Kíváncsi leszek miket újít a sony, hogy marad-e ismét a jól bevállt dualshock és ha igen milyen változtatásokkal, hogy fog kinézni az új konzol, és hogy lesznek-e új exklúzív címek ( az erejétől nem félek, mert tuti bikára terveznek sonyéknál)
67.
67.
adam6751
#66: Persze hogy az irigység! (vagy csak nem próbálta) Aki próbálta volna mindet az tudná hogy a 2. és harmadik rész pont hogy jót tett a sorozatnak.

#56: Nem,5 év alatt három rész egyáltalán nem túl sok. Ráadásul tavaly nem is jött egy rész se...
66.
66.
kharami
#55: Próbáltad a többit is? Vagy csak a levegőbe beszélsz? Pont hogy az első rész a legkakibb! Vagy csak megint az irigység beszél?
65.
65.
Winter
Egy autóreklám jut eszembe:
"...nincs rá szükségem, de kell nekem!..."
:)
63.
63.
traumraise
ahhoz hogy központi médiaegységgé váljon sok mindent tudnia kellene...pl: játékon kívül egy profi media player kellene legyen beépített filmkatalógussal mint egy popcorn hour ami lejátszik minden létező formátumot, aztán internet...ehhez egér, bill támogatás plusz területi támogatás...hogy ha már megveszem akkor ne azt írja ki hogy ez meg az nem elérhető mert Magyarországon vagyok. De valószínűleg nem lesz ennyire sokrétű... jönnek majd megint a hangvezérléses meg mutogatós fícsörökkel amik ma még szerintem halott dolgok. De majd meglátjuk.
62.
62.
#61: amíg telik az ósánban teli kosárra, meg száguldoznak a 90-es táblánál 130-al 430 benzinárnál..meg telik a hitelre, tudják fizetni.
van pénzük az embereknek, szóval nem kell őket sajnálni. akinek meg nincs, vagy nem akar erre költeni. az megveszi a konzolt, töreti, aztán letölt. meg kb mindent letölt. akár tabu, akár nem. ennyi, nem kell itt csodálkozni. és igen, drága a játék az itteni fizetéshez képest. mindegy mennyit keresel
61.
61.
Game Fan
Most lehet, hogy velem van a probléma de én nem értem ezt a mentalitást. Sokan panaszkodnak, hogy így drágák a játékok meg úgy drágák és milyen kapzsik a kiadók hogy még a használt játékokat is ki akarjék szorítani de ahogy olvasgatom a kommenteket szinte mindenkinek lesz pénze arra hogy egy vadonat új konzolt szerezzen be. Nem értem. Nem lesz olcsó, arra a játékok szint úgy nem lesznek olcsók pláne hogy a kezdetekben még használtjáték piac sem lesz és valószínűleg feltörni sem 2 hónap alat fogják (fúj torrent csakis a 12k-s játék. mert ugye senki sem szokott letölteni és mindenkinek "eredeti" xboxa meg ps3-ja van otthon.) Oké mindenki arra költi a pénzét amire szeretné de ez is a tipikus magyar mentalitást mutatja.
60.
60.
tuti hogy veszek új boxot. nagyjából 100% :D
a mostani rg-s meg eladó lesz. csak azt nem vágom, hogy milyen játékok jönnek rá. nagyon elhamarkodottnak tűnik nekem idáig ez a nextgen. semmi játék meg semmi. nagy kuss van, biztos hogy nagy durranásra lehet számítani.
már várom :)
59.
59.
bcrics
Ehh, szal Wii U kontrolleres megoldás.
Merre találom a szerkesztés gombot?
58.
58.
bcrics
Itt lesz egy kurva nagy lépés megint, ha kijönnek a konzolok.
Az előzetes specifikációk szerint:
- Beépített mozgasvezerlők (kinect, move)
- Atomdurva reaktor mag a müanyag borítas alatt
( állítólagos AMD komponensek a gépekben, lesz ítt olvadás)
- És meg ki tudja milyen eszement feature-t építenek bele, találnak ki hozzá, esetleg Wii U kontrolleres támogatás?

Ezek marhara érdekes kérdések..
és hogy mind2 platform az otthoni szórakoztatás központja akar lenni, eltelt már annyi idő az előző gen debütje óta, (akkor is ezt hangsúlyozták4) hogy most legyen annyi tapasztalatuk és rálátásuk ezzel kapcsolatban, most sikerüljön is nekik valami forradalmit alkotni ami meghatározza a mindennapi életünk és a szórakoztatás egy új lepcsőfokat mutassák meg nekünk...

Én leginkább ezt várom az új gentől.
57.
57.
Jared
Igen jól megfogalmaztam :-)
56.
56.
Jared
Jajj a Gears Of War az egy jó volt még anno pc-n többi egy magy szar nemtom már hova huzzák azt a játékot miért nem volt elég 3 rész ?
55.
55.
Jared
Jajj a Gears Of War az egy jó volt még anno pc-n többi egy magy szar nemtom már hova huzzák azt a játékot miért nem volt elég 3 rész ?
54.
54.
zsoze
el kell az új generáció ,de remélem ,hogy még a régiekre is kidobálják a gammákat egy darabig és biztosan nem veszek új konzolt csak amikor már használható flash jött ki rá( bevallom ennyi ) imádom a gammákat ez a lényeg jah XBOX4EVER
remélem még vagy 2014közepéig nem lehet kapni addig se kell költeni :P
53.
53.
Ra1D3n
#46: Már több helyről is megkaptad a választ. Exkluzívok amik vízválasztók, és mivel mindegyik konzol rendelkezik a saját über exkluzív címével amik közül nem tudok választani, így inkább beszerzem mind2-őt. Ebben a generációban az MS hatalmasat ugrott az előző generációhoz képest, és sokkal nagyobbat mint a PS3 a PS2-höz képest. Írták, hogy a Sony vesztett exkluzívokat(lásd Tekken, Final Fantasy and so on...). Ami várhatóan a jövőben is ott lesz exkluzívok terén ami már eleve megér egy konzol vásárlást az a Forza széria valamint a God of War széria a konkurencián. Meg ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a Sony pénzel 1-2 stúdiót akik elég badass játékokat szoktak az arcunkba lökni(lásd Naughty Dog az Uncharted szériával, vagy az Insomniac a Ratchet-ekkel. Resistance-et nem említeném mert unalmas fos...). Bízom benne, hogy a jövőben az MS megint köt egy fajin egyességet egy kiadóval, de azt sem bánnám ha az Epiccel játszaná meg újra, és egy új IP-t mutatnának be ami legalább annyira meghatározza a következő XBOX sorsát, mint azt tette a Gears of War széria :).
51.
51.
kharami
Mondjuk szerintem nem lesz akkora különbség 720 és ps 4 között sem mint ahogyan grafikailag a 360 és ps 3 között! Hacsak a multip-t nézzük! Exluzív cimeknél meg hol az egyik volt királyabb hol a másik! Úgyhogy itt szerintem a márkához való hűség fog dönteni a vásárlásnál nem pedig melyik lesz a szebb! Aztán persze ki tudja...!
50.
50.
Aramisz93
#48: Szerintem meg a PS3 teljesen hozta az elvártakat, főleg az első két tapasztalatai után. Simán beérte eladásban az XBOX-ot. Az lehet, hogy vesztett exklúzív címeket, de rengeteg új exklúzív címe is lett. A GTA meg a Metal Gear sorozat meg sosem Playstation exklúzív.

A Forza-k szerintem is jobban sikerültek, a PSP pedig már 8 éves platform épp idejében cserélték le
49.
49.
Mikeee
Kíváncsi vagyok, de remélem nem lesz megint akkora ugrás mint néhány éve, mert akkor dobhatom ki a gépet, ami kissé öregecske (3 éves), de még HD-be jól megy a legtöbb újabb játék.
48.
48.
ATi0021
#45: Szerintem meg az a vicc, hogy a Sony nem volt képes a PS3nál megtartani az exkluzív címeket. Mert Playstation fanként alig hittem el amikor:

- a Rockstar MS konferenciát virít és ott jelentik be a GTA IV-et és hogy csakis Xboxra lesznek majd letölthető tartalmak. Mindezt azután, hogy a GTA3 részei mindig is PS2-re jöttek elsőként.
- vagy amikor a Konami szintén az MS konferencián vidáman fényezi a korábban szerintük gyenge X360-at. És végül bejelentik, hogy jön 360-ra a Metal Gear.
- de az se volt túl vicces amikor a Microsoft büszkén mutatta meg, hogy jön a 360-ra a Final Fantasy.

Vagy említhetném, hogy kaptunk egy az elődhöz mérten gyenge Gran Turismot csomó húzással halasztással, addig X-en sorra jöttek a Forzák, amik szerintem jobbak lettek. Sőt a Sony egyetlen egy Xboxos címet se tudott elhódítani PS3-ra. Akkor ez mi, ha nem annak a jele, hogy a PS3 bukta, az XBox360 nyerő, mert a Microsoft megvesz rá bárkit és bármit. Azt a két játékot is csak azért, írtam, mert lassan más PS cím nem nagyon maradt, ami még nincs Xen. Szóval nem vicc volt, szimplán a tény, hogy a jelenlegi generációt nézve a PS3 nem hozta a PS2 után vártakat. Sőt PSP-t is jó gyorsan cserben hagyta a Sony, sőt a Vitát is már az elején. Alig van rá játék, cserébe a gép méreg drága. Ez nem hiszem, hogy jó jel a PS4nek.
47.
47.
Aramisz93
#46: Az exklúzívok miatt azok a legnagyobb motivátorok. Régen is akart az ember Super Nintendo és Sega-t is, ugyanúgy ahogy az ember most is szeretné mindkét konzolt, hogy játszhasson Unchartedet meg Halo-t is ( vagy kinek mi)
46.
46.
Hungary86
Nem is ertem egyeseknek minek, 2db konzol(Ps3/Xbox)? Hiszen majdnem ugyanazt tudnak grafikailag/hardverilag, csak hat a Ps3-ban van bluray lejatszo, meg ingyenes az online resze, ellentetben az Xbox-al.
45.
45.
ground
Szerintem megint a box lesz előbb. A Sony viszont megint 1 bivalyerős vasat fog kidobni később.Nem tudom mit rakhatnak majd az új ps be. Ahány Sony gép volt, mindig volt benne valami újdonság.Elég a Ps2 dvd, ps3 blue ray meghajtójára gondolni.Megint elő állnak valamivel. Ami a konkurens box-ba nem lesz benne. Én arra vagyok kíváncsi menyibe fog igazán fájni az új generáció.
1 gép 250ezer 1 játék 25ezer ???. Nem tudom hányan fognak rohanni gépet venni. Hogy nem lesz olcsó az biztos.

Uncharted,Gran turismo x boxon, ez a nap vicce.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...