Játék, munka, tanulás? Ezekkel a perifériákkal egyikben sem lősz mellé! (x)

Link másolása
Ahogy a nyári pihenésből visszatérünk a szürke hétköznapokba, sokan érezzük, hogy jó lenne valamivel feldobni a tanulós vagy dolgozós környezetünket. Miért ne tennénk ezt meg olyan eszközökkel, amelyek nemcsak praktikusak, hanem bírják a strapát is?

Az emberek rengeteg időt töltenek a számítógép előtt, bár helyesebben fogalmazva, inkább a perifériák között. Nyilván akármilyen szép RGB-s fényárban úszik is a PC-nk, nem önmagában azt bámuljuk egész nap, sokkalta inkább a gépünket körbefogó perifériák nyüstölésével töltjük a mindennapjainkat. Mert mit ér a csúcsszuper számítógép, ha nincs hozzá egy megbízható egerünk és billentyűzetünk, egy minőségi fülesünk, stabil netkapcsolatunk, és egy olyan monitorunk, melyre minden körülmények közt öröm ránézni?! Persze aztán hamar elmehet az ember kedve a hibátlan ökoszisztéma kialakításától, hiszen rengeteg energiát igényelhet a megfelelő eszközök összeválogatása, hogy kompatibilitás szempontjából is minden passzoljon, design szempontjából is meglegyen az összhang, és a pénztárcánkat se érje túlságosan nagy trauma. Szerencsére itt rohan a segítségünkre az Asus TUF-széria, amivel nem csak a pénztárcádat kímélheted, hanem az idegeidet is, hiszen ezekkel a strapabíró és megbízható perifériákkal nem csak a zökkenőmentes munka és tanulás, hanem a szórakozás is garantált. És, hogy milyen összetevői is vannak a tökéletes kombónak?

TUF Gaming VG249Q3A monitor

Nyilván a legfontosabb periféria a képernyőnk lesz, mely kategóriában a TUF Gaming VG249Q3A-t a 180Hz-es IPS kijelző az, ami némileg a belépőszint fölé pozícionálja a monitorok szegmensében a roppant baráti ár ellenére. A 24 inches méret és az 1920x1080-as felbontás teljesen ideális választás lehet tanulásra és munkára is, főleg, hogy a 99% sRGB színtérrel rendelkező IPS panelt akár grafikai munkára is befoghatjuk, az 1ms-es GTG válaszidőnek és az ASUS Extreme Low Motion Blur technológiájának hála pedig a profi e-sportba is bátran belevághatunk, a látvány minden körülmény közt villámgyors és éles lesz. Aki pedig filmnézés felé kacsintgatna, annak külön jó hír lehet, hogy egy 2x2W-os hangszóró is került a fedélzetre.

TUF Gaming H3 WL headset

Ha pedig már szóba került a hangzás, akkor nem érdemes kihagyni a perifériák közül egy minőségi headsetet sem. A TUF Gaming H3 Wireless gamer headset pedig gyakorlatilag mindent tud, amire az otthoni gépünk előtt csak szükségünk lehet, sőt, némileg még annál is többet. A 15 órás akkumulátoros üzemidő és a gyorsan lehűlő fülpárnák a Discord és TeamSpeak tanúsítvánnyal ellátott kristálytiszta minőséget biztosító mikrofonnal a távoktatás, vagy a home office meetingei során is már tökéletes alapokat biztosít, pedig a java még csak most jön! 7.1-es térhatású hangzás, ultragyors 2,4Ghz-es vezeték nélküli csatlakozás, kézreálló fizikai gombok, teljes kompatibilitás PC-vel, PlayStation 5-tel, Nintendo Switch-el és mobilokkal, szóval gaming tematikában esélyünk sincs mellé lőni vele. Mindezekhez társul még a TUF-széria pénztárcabarát árazása és elnyűhetetlensége, jelen esetben a rozsdamentes acélból készített fejpánt és fülkengyel formájában, amik együtt teszik fel igazán a pontot az i-re.

TUF Gaming M3 Gen II egér

A rendkívül könnyű, csupán 59 grammos TUF Gaming M3 Gen II egér kitűnő társ minden jobbkezes ember számára, aki a hétköznapi netezgetős-olvasós-irodai üzemmód mellett a játékokat és a letisztult desing-t sem veti meg, miközben súlyos tízezreket sem szeretne kifizetni a legújabb cincogójáért. Számukra a 60 millió kattintásos élettartamú mikrokapcsolók, a minden platformon hibátlanul csúszó teflon egértalpak és a 8000 dpi-s érzékelő komoly fegyvertény lehet, az olyan extrákról nem is beszélve, mint a baktériumok szaporodását gátló ASUS Antibacterial Guard felület, az IP56 por- és vízálló védőbevonat, valamint a hat programozható gomb. Ha pedig szeretnénk a maximumot kihozni az egerünkből, akkor az Armour Crate szoftverrel a legapróbb részleteit is a saját szájízünkre szabhatjuk, és a különböző megvilágítási opciókból garantáltan nem fogunk kifogyni egyhamar.

TUF Gaming K3 Gen II billentyűzet

A hibátlan egér mellé pedig egy hibátlan billentyűzet dukál, ezúttal a TUF Gaming K3 Gen II személyében. A pozitívumokat pedig itt is napestig sorolhatnánk, 97 gombkiosztású optikai-mechanikus billentyűzet, szinte hangtalan, szilikon tömítéssel rögzített gombok és IP57-es por- és vízálló bevonat, csak hogy néhányat kiemeljünk az extra-kényelmes csuklótámaszték és a gombonként állítható RGB világítás mellett. Ráadásul az egész billentyűzet kompakt elrendezést kapott, úgyhogy attól sem kell tartanunk, hogy egy mechanikus behemót fogja uralma alá vonni a teljes asztalunkat. A 100 millió leütésre tervezett élettartammal pedig aligha lesz szükségünk a közeljövőben ennél jobb alternatíva után keresgélni.

TUF Gaming AX4200 router

Ha pedig a számítógépünk körül már adott a hibátlan környezet, csak a hibátlan netről kell gondoskodnunk a tökéletes tanuló- vagy munkakörnyezet kialakításához, amiben a TUF Gaming AX4200 WiFi 6 router az egyik legjobb választás, a korábbi perifériák mellé pedig magasan a legkézenfekvőbb. Az ultragyors, akár 4200 Mbps adatátviteli sebességgel, ha az egész család netezik, akkor sem kell a videóchat megszakadásától, vagy a játékon belüli lagtól tartanunk. A WiFi 6-nak köszönhetően ráadásul a streameléssel sem lesz gondunk, legyen szó akár 4K-s filmezésről, VR-játékok felhős futtatásáról, vagy konzolos címek streameléséről.

Szóval hiába is tör ránk a szürke őszi időjárás, és kényszerülünk vissza a nyaralásból az íróasztal mögé, ha megfelelően válogatjuk össze a perifériáinkat, akkor nem csak a játékot, de a tanulást és a munkát is élvezhetőbbé tudjuk varázsolni. A TUF-szériás termékeknél pedig nem csak abban lehetünk biztosak, hogy az egész ökoszisztémánk mind design, mind pedig kompatibilitás tekintetében klappolni fog, hanem abban is, hogy mindent kibíró, tartós, stabil perifériákat vásárolunk – elvégre nem hiába rímel a „TUF” a „tough” szóra.

A cikk az ASUS Magyarország támogatásával készült.

Kapcsolódó cikkek

1.
1.
sasncore
Fix talpú monitor, gratulálok, álljon be nektek a nyakatok a görnyedéstől!!

TUF között is van állítható magasságú monitor, ami már ajánlható, mert ergonomikus és nem nyomorítjátok le a fiatalok nyakát a görnyedéssel...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...