Online mentés a PlayStation Plus előfizetőknek

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 10.
  • Letöltés
Link másolása
Igazak voltak a januári pletykák, mától kezdve minden PlayStation Plus előfizető online, a PlayStation Networkön is elmentheti a játékállásait. Bár az újdonság apróságnak tűnhet, valójában azon kívül, hogy praktikus, a jövőben is hatalmas szerep juthat neki, például a PS3 és az NGP összeköttetésében.

A januári pletykáknak megfelelően a Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy mától tölthető le a PlayStation 3 3.60-as verziószámot viselő firmware-frissítése, amely egyebek mellett cloud mentési lehetőséget is biztosít a PlayStation Plus előfizetők számára. Az új módszer nagyon praktikus, elvégre így a játékállásainkat nem fizikai adathordozón, hanem a PlayStation Networkön tárolhatjuk, azaz a bárhonnan elérhető PSN-hozzáférésünkhöz, és nem a sokkal inkább helyhez kötött PS3-hoz rendelve azokat.

A frissítés letöltése után a PS3 XMB menüjében kell bekapcsolni az online mentés használatát, ha ez megtörtént, napi 1000 fájlos limittel 150 megabájtnyi játékállást tárolhatunk el a rendszer szerverein. Biztonsági mentéseket is készíthetünk, igaz, ezeket 24 óránként maximum egyszer állíthatjuk vissza. A Sony szerint a legtöbb eddig megjelent játék támogatja az új funkciót, de a jövőben érkező címek esetében már kivétel nélkül használható lesz.

Amellett, hogy az újdonság nagyon praktikus, a jövőt tekintve is fontos szerep jut neki: a Sony-nak nem titkolt célja, hogy a PlayStation 3 és az NGP párosával megvalósítsa az "igazi" keresztplatformos játékot. Hideo Kojima, a Metal Gear Solid atyja például már kifejtette, hogy a célja az, hogy olyan játékot adjon ki, amelyet ha otthon elkezdünk játszani, a buszon utazva tudjuk folytatni. A PS3 és az NGP segítségével ez egyáltalán nem utópisztikus elképzelés, elvégre a Sony új kézikonzolja nem csak bivalyerős, de állítólag baromi egyszerűen lehet rá átültetni PS3-as játékokat.

11.
11.
deviques
A már meglévő mentéseket fel lehet másolni? Mert akkor én szivesen feltenném az összeset, ki tudja.
10.
10.
NECROSMOKE
Én 1 mentést felraktam tiszta kiváncsiságból és működik vagyis PS+-nak.
9.
9.
Folti90
1. Ezmiez???? XD
Amúgy meg nem hülyeség, kár hogy csak PS+ van, bár úgy se tudnám kihasználni:(
8.
8.
Apostol360
#7: nem baj ő lett az első...am sokan vannak így...azt ír vmi hülyeséget...én max a nagyon hosszú teszteknél ugrok ár dolgokat....de csak ha tanulnom kéne...pl mint ahogy most is kéne :D....
7.
7.
Berencsit
#5: jaja, de szegény végig se olvassa se a topicot... :D
6.
6.
bucsok
#1: Elolvastad egyáltalán?
5.
5.
Apostol360
4.
4.
NECROSMOKE
#1: Íkszdé és lól(XD&LOL)

ON:Épp a tegnap értesültem erről a hírről mivel PS+ userem nekem is van,de más useren játszom.Szal.ha átmásolom a PS+ useremre a mentéseket akkor oonna fel tudom tölteni PSN-re?
3.
3.
fojesz
#1: Ezt hogy raktad össze?
2.
2.
Gorre
Na igen, de akkor net nélkül nem lesz elérhető a mentés... És ha elmegy a net? Akkor mit csináljon az ember?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...