Frissítenek a Tekken 8 hozzáférhetőségi beállításain

  • Írta: osan
  • 2024. január 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Potenciálisan ártalmas lehet az egyik, színvakoknak szóló beállítás a Bandai Namco érkező verekedősjátékában. Szerencsére már dolgoznak az ügyön a fejlesztők.

Pár nap és megérkezik a legújabb Tekken-játék, a 8. epizód, melyről ez idáig temérdek információ és kedvcsináló videó látott napvilágot, sőt a múlt hónapban még egy ingyenesen elérhető demót is kaptunk belőle. A demó során viszont kiderült, hogy az egyik hozzáférhetőségi beállítás, amelyik fekete-fehér csíkokkal jeleníti meg a karaktereket, felettébb ártalmas lehet – írja a PC Gamer riportja.

Sürgősen el kell távolítanotok az egyik filtert a játékból (a csíkosat), nem lehet jelen a megjelenésnél, hiszen korházba küldhet (vagy rosszabb) játékosokat ugyanúgy, mint a rettegett Pokémon-epizód.” – üzeni X-posztban Ian Hamilton – a hátrányos helyzetűeket segítő beállítások szakértője - Katsuhiro Haradának, a Tekken-játékok igazgatójának.

Morgan Baker, az ElectronicArts hozzáférhetőségi vezetője azt mondta, hogy migrént okozott neki a beállítás, de más játékosok is panaszkodtak, akiknél szédülést váltott ki.

Harada is nyilatkozott ezügyben, a játék producere és egyben Harada tolmácsa, Michael Murray segítségével:

Sokan beszélnek a hozzáférhetőségi lehetőségekről a Tekken 8 demójában... Az még fejlesztés alatt állt, azóta már javítottunk rajta, hogy biztosan a lehető legtöbben élvezhessék a játékot.

A Tekken 8 január 26-án jelenik PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...