A People Can Fly törölte a co-op akció-RPG-jét, a Project Daggert

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 26.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Outriders és a Bulletstorm fejlesztője a hónap elején lemondott a már évek óta készülő akció-szerepjátékáról, így a Project Dagger már biztosan nem látja meg a napvilágot. Szerencsére van még készülő játék a lengyel stúdió tarsolyában.

Egy befektetői jelentés szerint a People Can Fly csapata úgy döntött, hogy április 5-én leállítja a Project Dagger fejlesztését, mivel szerintük jelenlegi formájában nem lenne belőle kereskedelmi siker. Magyarul, nem ütötte meg azt a minőségi mércét, amit szerettek volna elérni.

A stúdió így vesztéségként írja le a fejlesztési költségeket, melynek hatására 16,9 millió dollárral csökkenti a cég 2023-as pénzügyi eredményét. Jobb ezen mihamarabb túlesni.

A Project Dagger egy kooperatív élményekre kihegyezett akció-szerepjáték lett volna, ami már legalább 2020 óta készült a lengyel csapatnál. Korábban a Take-Two adta volna ki a címet, de 2022 őszén ők is lemondtak a projektről, ami után a People Can Fly önerőből próbálta finanszírozni a munkálatokat, mivel az IP-t megtarthatták. Akkor még előgyártási fázisban volt a játék.

Szerencsére a brigádnak hat másik projektje is fejlesztés alatt van - köztük az egyik a Square Enix-szel közös, kettőt pedig saját maguk adnak ki - ez utóbbi két VR-játék lesz. És persze a Microsofttal is együttműködnek egy Xbox-játékon, amely a pletykák szerint egy PvP-re kihegyezett shooter lesz.

1.
1.
crytek
Jó volna egy Bulletstorm 2... de ezekszerint ezek is multiznak inkább. Kár értük
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...