Még mindig nem termelt profitot az Alan Wake 2

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 3.
  • Biznisz
Link másolása
Hat hónappal a megjelenése után a Remedy méltán elismert játéka még mindig nem hozott annyit a konyhára, hogy kitermelje a saját költségeit, és steames megjelenésre sem számíthatunk még egy darabig.

2023 nagyon erős évként fog bekerülni a videójáték történelem nagy könyvébe, igazi kihívást jelent leszűkíteni az év legjobb címeit mondjuk egy tízes listára. Ennek az erős mezőnynek egy kései, de nem kevésbé illusztris tagja az Alan Wake 2, ami az Epic Games Publishing kiadásában jelent meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a legutóbbi, április 29-én publikált pénzügyi jelentés szerint a játék a fejlesztő Remedynek még mindig nem hozott hasznot, egészen egyszerűen nem fogyott még az Alan Wake 2-ből annyi, hogy pozitívot mutasson az a bizonyos mérleg. Nem kizárólag annak tudható be a dolog, hogy PC-n csak az Epic Games Store-ban vásárolható meg a játék, de biztosan nagyot dobna az eladási számokon, ha a Steam kínálatába is bekerülne Alan Wake újabb kalandja.

Erre minden jel szerint nem kerül sor, de a Remedy nincs kétségbe esve, a Control példájából kiindulva hosszú távon figyelik a bevételeket. Persze, a pénzügyi mutatókat az is befolyásolhatta, hogy a cég megvásárolta a Control franchise jogait, viszont így az RCU két nagy neve is már a kezükben, továbbá a Max Payne-remake és a Control co-op spinoffja is fejlesztés alatt áll, így egyelőre nem kell még temetni a fejlesztőket, és természetesen Alan Wake-et sem.

19.
19.
Doomsayer
#18: Én is a deluxe-ot vettem megjelenéskor és a két DLC-t várom. :)
18.
18.
huster14
Engem jobban érdekel hogy mikor érkezik hozzá a DLC. Elképesztően magával ragadó játék lett, kivártam hogy a PS Store-ban le legyen akciózva aztán be is ruháztam a legnagyobb kiadásra. Remélem a kiegészítő is ugyanígy le fog kötni.
16.
16.
memoryman
6 hónappal a megjelenés után még nem termelt profitot? És akkor mi van? Majd egyszer fog. Mindig azt nézik a filmeknél is, hogy hány hét alatt hozza vissza az árát. Ha beleszámítjuk az elkészítés idejét még akkor is jó befektetés az összes ilyen játék/film. Nem 1 év alatt duplázzák meg a belerakott pénzt, hanem 3-5 év alatt? Biztos álmatlanul forgolódnak amiatt a befektetők, hogy ki tudják fizetni a rezsit, ugye? :D
9.
9.
logic5
#6: Végrte egy értelmes komment, ami nem a kiadókat fikázza. Valóban így van, ez ismét maradandó lett, mint anno az első rész. Más, de zseniális! Lehet az a baj, hogy nem árt benne néha gondolkodni. Az ugye itt sokaknak nem megy...
6.
6.
felegyi
Csődbe nem fognak menni, ha mégis akkor a Sony vagy a MS megveszi öket kilóra és mehet tovább a szekér. Egyébként beteg lett a második rész, méltatlanul alulértékelt az előadásokat tekintve, nem hogy az év egyik legegyedibb alkotása de ez olyat rakott le a maga kategóriájában mint anno egy Witcher 3 az RPG müfajon belül, legalábbis számomra...
5.
5.
Chdz
#4: Sajnos, de azt se felejtsük el, hogy az Epic-en a döglött kutya sem akar vásárolni. A Steam köröket ver mindenre, sőt még a konzolok storejaitól is messze jobb.
4.
4.
Doomsayer
#2: Pontosan. Az Epic a kiadó, aki finanszírozta a játék elkészülését. Ahogy az EA az EA Launcher-re, A Sony meg sokszor csak Playstation-re jeleníti meg a játékait így az Epic meg csak az Epic Games Store-ba hozta ezt ki.

Amúgy sajnálom a játékot, illetve a Remedy-t, mert survival horror kategóriában régi RE és SH játékokhoz hasonló alapművet alkottak és rossz látni, hogy nem kaszálnak vele.
2.
2.
Anonymus11234
De én ezt nem értem.
Az Epic-től kapott pénzt nem kalkulálták bele az eladásokba?
Biztos voltak ott nagyon okos pénzügyesek akik megmondták, hogy ha elfogadjuk az ajánlatot akkor ennyivel kevesebbet adunk el, de jobban járunk stb.
Vagy az Epic pénze is kellett meg a teljes várt haszon?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...