Új információ Steam vásárlásnál, nem miénk a játék?

Link másolása
Nem kell feltétlen megijedni, annyi történt, hogy a vásárlás során tudtunkra adja a felület, hogy jogot ad a játék futtatására, de gyakorlatilag nem adja el magát a terméket.

Több hírportál is jelezte, hogy ismét változásokat eszközölt a Steam, ezúttal a megvásárolt játékokkal kapcsolatban történtek módosítások. Amit kiszúrtak az újságírók az a vásárlás során látható még, mielőtt a fizetési részeltekhez érnénk. A felület azt írja, hogy a vásárlással licenct kapunk, hogy a játékot a Steamen keresztül futtassuk. Illetve a felhasználói szerződésre irányítja azokat, akik tovább olvasnának témában. Abban, a kettes pont részletezi a licencekkel kapcsolatos tudnivalókat, ahol még egyértelműbben fogalmaznak, a termékeket a Valve nem eladja csak a használathoz ad jogosultságot.

A változásra valószínűleg amiatt kényszerült a Steam, mert egy kaliforniai törvény, az AB 2426 kimondja, hogy pontosan kell tájékoztatni az ügyfeleket a vásárlásról, hogy pontosan mit is kap a pénzéért. Az információk alapján a Steamen megszerzett termékek tehát nem lesznek a tulajdonunk a szó hagyományos értelmében. Feltehetőleg ez nem hordoz érdemi változásokat sem a Valve hozzáállásában, sem a vétel-vásárlás témakörében, de jó lehet tudni, hogy a  mit kapunk a pénzünkért cserébe. Idővel valószínűleg a többi áruház is meglép egy hasonló változtatást a maga felhasználói szerződésében

3.
3.
delphijos
Fizikai hordozón vásárolva se tulajdonjogot kaptál a szoftverhez ( persze az adathordozó a tied lett ) szóval igen, végre le van irva normálisan, és nem csak apró betűvel az EULA 234 sorában. Ami még mindig ködös hogy ez mennyi időre szól.
2.
2.
Extol
Igazából ki van mondva a frankó, de ezt eddig is tudta mindenki. Valószínűleg ennek a dolognak több kapcsolata van azzal az üggyel amit az EULA változtatások okoztak
1.
1.
chris8800
hi. persze, h nem, ez csak egy licensz, h használhatod, sose volt a tulajdonunkba. üdv.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...