Tomba: Special Edition - megvan, mikor tér vissza a PS1-es klasszikus

  • Írta: osan
  • 2024. június 1.
  • Videó
Link másolása
Az 1998-as klasszikus platformer visszatér jelengenerációs konzolokra és PC-re, és mint kiderült nem is kell már olyan sokat várnunk rá.

A Limited Run Games csapata – akik kifejezetten klasszikus játékokat újítanak fel, évelején például Felix the Catet és a Rocket Knightot jelentették be – munkálkodik Tomba! újrázásán. Az eredeti, ’98-as megjelenésen Tokuro Fujiwara dolgozott, mint rendező, aki később a Capcomnál először a Sweet Home, majd a Resident Evil-játékok miatt híresült el.

Fujiwara egy, a PlayStation Blognak adott interjújában elmondta, hogy szerinte a játék anno meghaladta a korát: „Akár nyíltvilágú címként is kezelheted a Tombát, és ezt a kifejezést ritkán használtuk az akkori időkben. Nagy a terület és rengeteg tartalom van benne... Vannak feladatok a játékban, de szabadon mászkálhatsz és úgy oldhatod meg őket ahogy kedved tartja...

Az újrázás a Tomba: Special Edition nevet viseli és olyan extrákkal vár majd minket, mint az analóg irányítás, egy visszatekerő funkció vagy épp egy robosztus múzeum, melyben a játékhoz kapcsolódó marketinganyagok és fejlesztői dokumentumok lesznek elrejtve. A felújított kiadás augusztus 1-jén érkezik PlayStation 5-re, Nintendo Switch-re és PC-re, a későbbiekben pedig valamikor befut PlayStation 4-re.

6.
6.
Nothing
#5: Háááát, az open world-nek elvileg minden irányban van kiterjedése, ergo ettől nyílt. De ha nem is kell hozzá feltétlenül 3D, a Tombi akkor is igen távol áll a nyílt világ-tól. :)
5.
5.
Csoki80
#4: A nyílt világ nem feltétlenül a 3-D jelenti
4.
4.
Nothing
Mondjuk ez az "akár nyíltvilágú címként is kezelheted" szöveg azért orbitális bullshit. XD
Egy 2,5 dimenziós mászkálós stuff volt, ami gyakran töltögetett a kép/helyszínváltásoknál, és az esetek 80%-ban csak 2 irányba lehetett haladni. Úgy volt nyilt világú, mint az eredeti Prince of Persia. :)
3.
3.
Nothing
#2: Régiófüggő. Japánban Tomba, Európában Tombi. Most úgy tűnik, egységesítik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...