SGF 2024: Állítólag kiszivárogtak a Summer Game Fest trailerek árai

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 6.
  • Biznisz
Link másolása
Egy egyperces videó 250.000 dollárba, egy kétperces pedig 450.000 dollárba kerül, legalábbis egy friss riport alapján. Hivatalos reakció egyelőre még nem érkezett a szervezőktől.

Minél többen néznek egy műsort, az annál értékesebb hirdetési szempontból. Amióta a Super Bowl félidei műsora nagyobb figyelmet kap, mint maga a tényleges meccs, azóta nem meglepő, hogy egy-egy pár másodperces, exkluzív reklám annyiba kerül, hogy abból egy független filmes akár megcsinálhatná álmai projektjét.

Ezek ugyan célzott hirdetések, viszont hajlamosak vagyunk a videójáték trailerekre nem ilyen módon tekinteni. Pedig, ha jobban belegondolunk, minden egyes előzetes egyben reklám is. Ezek fényében pedig nem is olyan meglepő, hogy mennyibe kerül egy-egy ilyen trailer levetítése a kiadóknak a Summer Game Fest műsorán. Az Esquire riportja részletekbe menően ecseteli, hogy mi alapján kerül megállapításra egy-egy trailer sugárzási költsége, és akárcsak a hétköznapokban, úgy itt is igaz, hogy a nagyobb olcsóbb.

A riport alapján ugyanis egyetlen egy perc 250.000 dollárba kerül, egy másfél perces trailer viszont 350.000-be, egy kétperces pedig 450.000-ben. 550.000-ért már két és fél perc jár az egyes kiadóknak. Persze, az árakat nem erősítették meg a szervezők, így nem kizárt, hogy a fenti összegek pontatlanok, viszont nem valószínű, hogy Geoff Keighley és cége önszántukból nyilvánosságra hoznának ilyen információkat.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...