Megjelenési dátumot kapott az új Ördögűző mozi

  • Írta: JesusHun
  • 2024. június 19.
  • Cooltúra
Link másolása
Tökéletes napot választottak a kult-horror legújabb feldolgozásának, péntek tizenharmadikát tűzték ki megjelenési dátumnak a Universal stúdiónál. A Blumhouse-zal karöltve lát neki a munkálatoknak az új rendező.

Tavaly jelent meg a mozikban a The Exorcist: Believer, eredetileg egy trilógia első részeként, azonban a nem túl fényes szereplését követően elkaszálták a további folytatásokat és a reboot mellett döntöttek. Bár a film 30 millió dolláros költségek mellett 137 milliót kasszírozott, a 100 millió dolláros bevétel eltörpül a 2021-es 400 milliós felvásárlás mellett, így érthető a döntés. A lehetőséget ezúttal Mike Flanagan (A Hill-ház szelleme, Az Usher-ház bukása, Álom doktor) kapta, hogy újraélessze és méltó helyére tegye a horror klasszikust.

Az 1973-as William Peter Blatty bestseller könyve alapján készült eredeti ördögűző korszakalkotó volt a maga idejében, ugyanis ez volt az első olyan horror, amit jelöltek legjobb film kategóriában. Ikonikus jeleneteire sokan emlékezhetnek, a Horrorra akadva széria 2. részében is megelevenedik paródia formájában, de számtalan helyen visszaköszönnek a fejkörbefordulós, sugárban hányós, vagy ágy felett lebegős jelenetek.

A megjelenésre várni kell még közel 2 évet, de a dátum kiválasztásánál odatette magát a marketingosztály, ugyanis 2026. március 13. péntek tizenharmadikára esik, ami a halloweent leszámítva a második legideálisabb időpont egy horrorfilmnek. Flanagan azt ígéri, az ő verziója friss, merész és hátborzongató lesz az ördögűző világához mérten. Remélhetőleg be tudja váltani a hozzá fűzött reményeket és hozza az utóbbi években tőle megszokott minőséget.

1.
1.
zakkantlaci
Új klasszikusokat kellene készíteni, nem a régi filmeket meggyalázni. (Kivétel azon kevesek, amik jól sikerültek.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...