Natív PS3-emuláció készülhet PlayStation 5-re?

  • Írta: zoenn
  • 4 napja
  • Pletyka
Link másolása
Több hiteles forrás is azt állítja, hogy a Sony a PS3 visszafelé-kompatibilitását szeretné elérni a jelenlegi generációs konzolon, amit jelenleg csak felhőalapú streameléssel ér el. Nem lenne egyszerűbb behelyezni a konzolba a régi PS3-as lemezeinket?

Noha a PlayStation Plus Classics katalógusa lehetővé teszi a bizonyos PS3-as játékokkal való játékot PS5-ön, ám ez csak felhőalapú streameléssel működik, ám a mostani pletykák szerint a Sony már azon dolgozik, hogy natívan futtathatóak legyen a két generációval korábbi címek is a jelenlegi konzolon.

Ugyanezt állítja az XboxEra és a Giant Bomb podcast két fenegyereke, Nick Baker és Jeff Grubb is, bár azt pontosan nem említik, hogy mikor válik elérhetővé a visszafelé-kompatibilitás PlayStation 5-ön.

Nem ez az első alkalom, amikor a natív emuláció szóba került: már 2022-ben felreppentek hírek arról, hogy a Sony ilyen módon visszahozná a PS3-as címeket, ami, ha beigazolódik, rengeteg olyan klasszikus lenne újra játszható, melyek eddig a PS3-as könyvtárunkban lapultak. Csak néhány példa: Metal Gear Solid 4: Guns of Liberty, Killzone 2 és 3, az Insomniac Games Resistance-trilógiája és így tovább. Ha pedig mindezt megspékelnék valami ütős felskálázási technológiával, akkor még teljesebb lenne az örömünk.

2.
2.
Merőkanál
Arra gondoltak esetleg, hogy akik rendelkeznek a PS3 as címekkel azoknak majd meg kell venni ? Inkább ugyan úgy kellene megoldani mint a PS4 esetében Rakd be a lemezt és játszik ... Stream engem nem izgat ...

Inkább az zavar, hogy telepítve van mondjuk 10 PS5 ös cím és ha valamelyiket indítani akarom ,fel kell álljak berakni a lemezt ez kurvára idegesítő
1.
1.
memoryman
Pedig de jó is, hogy nem kell már a lemezmeghatót is hallgatni. Pesze szép emlék, de sokkal jobb, hogy nem zajong a gép.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...