GC 2024: Októberben jön a Kill Knight

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 25.
  • Hír
Link másolása
A PlaySide által fejlesztett twin stick shooterhez végre megérkezett a megjelenési dátumot is tartalmazó előzetes, és szó szerint ki sem látni az ellenfelek és támadásaik rengetegéből.

A Kill Knight egy árkád játékok által inspirált, izometrikus akció-lövölde, ami a kiadó leírása szerint ultra-reszponzív irányítással párosul. A Bullet Hell mint műfaj, inkább a japán játékosok körében terjedt el igazán, és főleg az arcade termek fénykorában virágzott, majd szépen lassan, de felénk is útnak indultak térhódító körútjukra. Olyannyira, hogy japán-magyar koprodukció is készült 2012-ben Sine Mora névvel, ami teljes magyar szinkronnal jelent meg a Digital Reality és a Grasshopper Manufacture jóvoltából.

A nyugati kiadású bullet hellek lightosabb kivitelben teszik próbára az átlagember ügyességét – Pl: A Housemarque Nex Machinája –, a Kill Knight láthatóan inkább a még "menedzselhető" nehézséget lőtte be, és inkább az akció kap nagyobb hangsúlyt, mint az egész képernyőt beterítő lövedékáradat, amin tényleg csak a karakterünk középső 1-2 pixele fér át. A játékban a cél egyszerű lesz, az eldritch aréna legmélyebb bugyraiban kell változatos fegyverekkel kiírtani az iszonyatos teremtményeket, miközben próbáljuk a bennünk lakozó démon erejét magunkévá tenni. Az út végén pedig az utolsó "angyal" vár tárt karokkal (csápokkal).

A pokoli lövölde október 3-án jelenik meg PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S és Nintendo Switch konzolokra, valamint PC-re.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...