A Playstation 6-ot is AMD processzora hajtja majd

Link másolása
Még csak a napokban mutatkozott be a PS5 Pro, de már arról szállingóznak hírek, hogy a Playstation 6-ot milyen hardver hajtja majd. A Sony ismét az AMD-vel bútorozik össze.

A Tom's Hardware foglalta össze a napokban szárnyra kapott híreket a következő konzolgenerációval kapcsolatos hardverinformációkról. Mint írják, a Sony 2022-ben dönthetett arról, hogy továbbra is marad az AMD processzoroknál, ami egyrészt abból adódik, hogy a cég a PS5 megjelenésekor már tervezte a következő generációt és nem látott okot beszállítót váltani. Emellett a visszafelé kompatibilitás is fő szempont lesz a PS6 esetén. 

 Az információk szerint az AMD így nagyjából 30 milliárd dollár bevételre tehet szert, és ezáltal a szintén versenyben lévő Intel hoppon maradt. A bennfentesek tudni vélik, hogy az Intel vereségének fő oka az lehetett, hogy nem tudott a Sonyval megegyezni a chipenkénti nyereség kérdésében, vélhetőleg túl magas összegről alkudott a processzorgyártó cég.

Még jó pár évet kell várni a következő konzolgeneráció megjelenésére. Az Activision felvásárlással kapcsolatos jogi hercehurca kapcsán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján 2028 előtt a Microsoft valószínűleg nem dobja piacra az új Xboxot és a rivális Sony se szokott nagyon eltérni a saját konzoljának elkészültével.

2.
2.
crytek
#1: LOL... Nem reménykedni kell mivel nincs két opció hogy igen van nem.
A konzol egy pc.. amíg marad ez vonal addig fog futni minden amit ps4-re vettél.
Márpedig amíg a pc vonal nem vált szabványt (már miért váltana) marad ezer évig mindig így. Tehát akár a ps76-al is csapathatod majd a ps4-es játékaidat...persze ha élnél :)
1.
1.
Shao Kahn
Én ameddig csak tudok, kitartok a PS5 mellett. De ha egyszer rákényszerülök hogy PS6-ot vegyek, csak abban reménykedem, hogy át tudom vinni rá valahogy a most meglévő digitális PS5 játékgyűjteményemet. Tudom, ez offtopik, de el akartam mondani ezt a PS6-ról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...