A Don't Nodnak két projektet is jegelnie kell

Link másolása
Hiába számít stabil minőséget és érdekes játékokat fejlesztő, kiadó cégnek a Don't Nod, a pénztáraknál elért eredmények az ő terveiket is keresztülhúzhatja.

Számos remek játék alkotójaként lehet büszke a Don't Nod, többek között a Vampyr, két Life is Strange, vagy a Remember Me szerepel a cég palettáján. Sajnos úgy látszik, hogy nem kedvezett a stúdiónak az idei év, a GameSpot írta meg, hogy a korábbi tervekkel ellentétben 2 játék fejlesztését ideiglenesen le kellett állítaniuk.

Oskar Guilbert, a Don't Nod vezetőjének elmondása alapján a legutóbbi két játékuk a Jusant és a Banishers: Ghosts of New Eden, bár megfelelő kritikai értékeléseket kaptak (előbbi például 94%-on áll Steamen), az eladások terén nem remekeltek. Emiatt újra kellett értékelnie a cégnek a 2024-es terveket, aminek egyik eredménye a fejlesztések leállítása, illetve rövid és középtávon minél jövedelmezőbbnek ígérkező projektre fókuszálás. Egyelőre több részlet nem látott napvilágot, mennyire lehet bajban a csapat és mikor térhetnek vissza az elképzelt ütemezéshez.

A stúdiónak azért még mibe kapaszkodnia, 2025 első negyedében fog (ha nem jön közbe semmi) megjelenni mind a Koira és a Lost Record két része is, remélhetőleg hozzák az elvárt kritikai és anyagi sikert is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...