Visszatértek a The Day Before készítői

Link másolása
A Fntastic ezúttal megígéri, hogy profik módjára fogják készíteni játékaikat, nem fognak hazudni és átlátható lesz a működésük. El is kezdték az új játékuk fejlesztését, ami még demót is kapott.

Tavaly decemberben hosszú várakozás, halogatás és gyanús kommunikáció után végre elindult a The Days Before, ami a legtöbbször kívánságlistra tett játék volt a Steamen. A fogadtatás pedig méltó volt a játék minőségéhez, ami olyan sok sebből vérzett, hogy a készítők négy nap után elhajították a felmosót és lelőtték a játék szervereit pénzhiányra hivatkozva. Mentségükre legyen szólva, hogy minden vásárló visszakapta a pénzét (bár lehet, hogy ez a Valve közbenjárásának is köszönhető volt).

Egy ilyen eset után nem számított rá senki, hogy még valaha is hallani fogjuk a Fntastic nevet, arra pedig, hogy egy újabb játékkal rukkolnak elő, amihez ráadásul Kickstarter kampányt is indítottak, álmunkban sem gondoltunk. Pedig ez történt. Az új játék az Escape Factory, ami ugyan nem egy eredeti ötlet és nem is túl ambiciózus, de legalább már van egy működő demó belőle. A Kickstarter kampány azért kicsit túl optimista, lévén egészen 700.000 dollárig vannak lefektetve a mérföldkövek, de még az első 20.000-es is messze van a jelen állás szerint, ami a játék megjelenéséhez szükséges.

Alig, hogy elindult az Escape Factory demója, valaki már hagyott is egy posztot róla a Steamen, amely tételesen tartalmazza, hogy ez a játék is gyakorlatilag egy asset flip, és a demóban látható elemek a Unity boltjában melyik csomagban vásárolhatók meg. Természetesen az előregyártott assetek használata a játékkészítésben nem ördögtől való dolog, de mivel a demó egyetlen eredeti elemet sem tartalmaz, nem kizárt, hogy a végleges játék sem fog. Ugyan a készítők egy teljes oldalt szenteltek annak, hogy beharangozzák a teljesen másként működő Fntastic 2.0-t, ami professzionális, átlátható működést és őszinte kommunikációt ígér, az viszont kérdéses, hogy ezeket az elveket valóban követni fogják-e.

1.
1.
hedzsooo
Kutyabol nem lesz szalonna. Kivancsi vagyok azert hogy majd ennek a csapatnak hanyan dolnek be meg mindig/mar megint...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...