PC-re tarthat az első Red Dead Redemption

A Rockstar saját felületén belül talált marketing szövegek egyértelműen arra utalnak, hogy a játék végre valahára PC-n is elérhető lesz, ráadásul a zombis kiegészítőjével együtt.

Megvan a The Rogue Prince of Persia új megjelenési dátuma

Az Evil Empire játéka eredetileg május 14-én jelent meg, ám egy másik, shadowdropolt roguelike miatt elhalasztották a megjelenést. Most viszont már megvan az új dátum!

Május 17-én érkezik konzolokra az INDIKA

Bár a játék már lassan két hete elérhető PC-n, a tervezett konzolos megjelenés elmaradt. A legfrissebb poszt alapján viszont még a héten elérhetővé válik a Sony és a Microsoft gépein is.

Konzolokra is megjelenik a Fabledom

A stilizált, meseszerű városépítős játék egy év early access után a mai napon jelent meg, és már beharangozták, hogy még az idén megjelenik konzolokra is, ráadásul fizikai adathordozón.

Another Crab's Treasure – már 40 perc alatt végigjátszották

Idő kérdése volt mikor kerül a speedrunnerek látóterébe a vízalatti soulslike kaland, melyben nemcsak szóviccekben, de nehezebbnél nehezebb harcokban is fürdőzhetünk. Természetesen egy soulslike-játékos döntötte meg a rekordidőt.

Feltámadt a Hades első része

A Hades II korai hozzáféréses megjelenése nagyon jó hatással volt az első rész játékosszámaira is. Legalábbis ez derül ki a vasárnapi adatokból, ahol a 4 éves játék majdnem megduplázta eddigi rekordját.

Új biznisztervvel állt elő a Square Enix

Egy 3 éves tervvel állt elő a Square Enix, mely a 2025-ös fiskális évtől a 2027-es fiskális évig fog tartani és a cél az, hogy mennyiségről minőségre váltsanak, hogy tartalmaik az egész világ számára szórakozást nyújtsanak.

50 játékost is megkíván egy titkos puzzle az Animal Well-ben

A múlt héten megjelent indie puzzlejátékhoz alapvetően csak egy játékos kell, mi, azonban ahhoz, hogy lássuk a titkos befejezést 50 játékostársunkkal kell együttműködnünk egy 3 részes puzzle során.

CM Punk visszatér a WWE 2K24-be

10 éve annak, hogy CM Punk megjelent egy WWE-játékban – igaz, a műsorban is rég szerepelt már -, most viszont kiderült, hogy a szezonális bérlet részeként visszatér.

Witch & Lilies - májusban veszi kezdetét a korai hozzáférés

Kiderült, mikor próbálhatjuk majd ki a készülő dungeon crawler RPG-t, melyben két lány románcát fogjuk végig követni. Kedvcsináló trailer is érkezett a dátum mellé.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nem lesz túl nagy eresztés az előttünk álló hét. Több olyan cím is érkezik, melyekkel már lehetett szerencsénk játszani, de most egy újabb platformot hódítanak meg, mint a BioMutant. A mozikban viszont megérkeznek a Hívatlanok, amire horrorrajongóknak érdemes lehet beülni.

Nem kritizálhatják a Marvel Rivalst a tartalomgyártók

A játék zárt alfa tesztjéhez a netes tartalomgyártók és streamerek már megkapták a kulcsokat egy NDA-vel együtt, ami kifejezetten tiltja, hogy negatív kritikával illessék a játékot.

A Judas készítőinél köthetnek ki az Arkane Austin fejlesztői

Ken Levine egy nyilvános posztban jelezte, hogy szívesen "átvenné" az Arkane Austin elbocsájtott munkatársait, főleg a tervezői csapatba tudna nekik helyet biztosítani.

Eredetileg a Helldivers II sem live service játéknak készült

Habár a Helldivers II esetében kifejezetten nagyszerűen vált be a folyamatos frissítésekkel fenntartott formula, a játék írója szerint nem ez volt az Arrowhead elképzelése az első pillanattól.

Túl a 125.000 egyidejű játékoson a V Rising

A készítők még a pénteken elért 100.000 főt ünnepelték meg, de idő közben a játék újabb magasságokba szökött, lassan megközelíti a korai hozzáférésben két évvel ezelőtti csúcsát.

Betiltották a Steamet Vietnámban

Hivatalos nyilatkozat vagy döntés ugyan még nem született, viszont az internetszolgáltatók már elérhetetlenné tették a program weboldalait. A dolog mögött a helyi fejlesztők versenyhelyzetének javítása állhat.

Szárnyal a Hi-Fi Rush és a The Evil Within értékelése Steamen

A játékosok egyre aktívabban reagálnak az iparban történt változásokra és egyre több online „tüntetésnek” lehetünk szemtanúi az utóbbi időkben. Míg a Helldivers II negatív, addig a Hi-Fi Rush és a The Evil Within-játékok pozitív review bombingot kaptak.

Kiszivárgott a Transformers: Reactivate nyitánya

A 2022-ben bejelentett Transformers-játékban az Autobotok és az Unicronok összefognak az emberiséggel, hogy megvédjék a Földet egy új fenyegetéssel szemben. Az online akciójáték első 2 perce kiszivárgott.

A Ghost of Tsushima PC-s verziója is elérhetetlen több országban

Ahogy a Helldivers 2 is elérhetetlen azokban a régiókban, melyekben nincs PlayStation Network, úgy a Ghost of Tsushimát is korlátozta a Steam és több, mint 177 országban nem lehet megvásárolni a játékot.

Mégsem válnak elérhetetlenné az Adult Swim-játékok

Pár hónapja reppent fel a hír, miszerint a Warner Bros. számos olyan játékot tesz elérhetetlenné és von ki a piacról, melyek az Adult Swim égisze alatt, segítségével jelentek meg. Most kiderült, hogy a cégóriás visszakozik, sőt az eredeti fejlesztőkre szállhatnak a jogok.

Ingyenes Steamen az eredeti Marathon

Nem elég, hogy megjelenhetett az eredeti Marathon, a Bungie egyik, ha nem a legmeghatározóbb FPS-e, de még ingyenes is, sőt már készülőben van a Marathon 2 és a Marathon Infinity is.

Stray Gods - Orpheusra fókuszál a készülő DLC

A közönségsiker szerepjáték-musical egy történet fókuszú kiegészítőt kap, melynek főszerepében ezúttal a mitikus bárd, Orpheus fog állni. A hírt természetesen egy videóval jelentették be, és már a megjelenési dátumot is tudjuk.

Korhatár-besorolást kapott a Visions of Mana

Ami azt jelentheti, hogy az eddig csak rendkívül tágan "majd valamikor nyáron érkező" játékhoz előfordulhat, hogy hamarosan konkrét megjelenési dátumot is tudunk majd kötni.

Újabb leépítések a CI Games háza táján

A Lords of the Fallen és a Sniper: Ghost Warrior mögött álló cég újabb leépítéseket jelentett be, alig pár hónappal a legutóbbi karcsúsítás után, ezúttal 30 munkavállalótól válnak meg.

Együttműködik a Dungeons & Dragons és a Dead by Daylight

A Dead by Daylight fejlesztője valamint a kiadója megegyezést kötött a Wizards of the Coasttal. Bár egyelőre nem erősítették meg, hogy pontosan mi a terv, nagyon úgy tűnik, hogy D&D-szörnyek érkeznek a horrorjátékba.